Сумські студенти знову можуть вирушити на Київ

Понеділок, 16 серпня 2004, 20:24
Сумські студенти можуть поновити піший похід до Києва, якщо їм не буде надано обіцяних копій постанови Кабміну та наказу Міносвіти про відміну рішення об'єднання трьох сумських вузів у Сумський національний університет.

У минулий четвер вiдбулася зустрiч сумських студентiв з керiвниками Мiносвiти, під час якої керiвництво мiнiстерства пообiцяло студентам видати ці накази в понеділок, 16 серпня.

Однак у понеділок заступник міністра освіти Анатолій Богомолов повідомив студентам, які прийшли до Міносвіти за обіцяними постановами, що документи, узгоджені з Мін'юстом і Міністерством аграрної політики, були готові ще у п'ятницю, "але наразі проблема з Кабміном", куди вони передані.

При цьому він наголосив, що представникам студентського руху опору ніяких копій документів не буде передано, їх можна буде побачити чи в Інтернеті, чи в "Урядовому кур'єрі".

"Якщо сьогодні нам не буде надано документів, що підтверджують відміну створення нового університету, ми повернемося до наметового містечка студентського руху спротиву до Полтавської області, де буде скликано віче, на якому вирішуватиметься питання поновлення пішого походу в столицю", - наголосив студент Сумського педагогічного університету Володимир Коваленко.

Як повідомлялося раніше, 20 квітня президент Кучма доручив Кабінету Міністрів України утворити Сумський національний університет на базі трьох сумських університетів, що ліквідуються.

Уряд своїм розпорядженням від 17 червня створив Сумський національний університет на базі Сумського національного аграрного університету, Сумського державного університету та Сумського державного педагогічного університету ім. А.Макаренка.

З 28 червня студенти, протестуючи проти об'єднання трьох вузів в один, організували наметове містечко. 1 серпня, коли студенти мали намір відправитися пішим походом на Київ та оголосити про початок Всеукраїнської студентської акції непокори, наметове містечко було знесене, деякі студенти заарештовані. 2 серпня учасники акції вирушили у піший похід до Києва.

10 серпня президент скасував указ про утворення Сумського національного університету.

Після цього на студентському віче, яке відбулося у наметовому містечку в районі села Харківці Пирятинського району Полтавської області, було прийнято рішення призупинити похід на Київ, залишаючись у наметовому таборі у Полтавській області.

Як зазначено у заяві Студентського руху спротиву, вони залишають за собою право відновити похід, якщо розпорядження прем'єра та наказ міністра освіти і "найближчим часом не буде скасовано".

"Ми вже не раз ставали свідками невиконання посадовими особами законодавства України, тому до скасування двох вищезазначених нормативних актів наша акція буде продовжена, оскільки головна її вимога "Ні – Сумському національному університету" залишається невиконаною", - йдеться у заяві.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування