Януковича можна безболісно показувати з людьми

Вівторок, 17 серпня 2004, 11:16
Центральна виборча комісія ввечері в понеділок відмовила довіреній особі Ющенка Миколі Катеринчуку в задоволенні скарги в зв'язку з публікацією в газеті "Президентський вісник".

Публікація від 4 серпня була присвячена висвітленню діяльності прем'єра, кандидата в президенти Януковича, і містила фотографію, на якій глава уряду був зображений на зустрічі з народом.

Катеринчук просив визнати дії редакції газети "Президентський вісник" незаконними, оскільки, відповідно до закону, за його словами, публікації про діяльність прем'єра, що є також кандидатом у президенти, під час виборчої кампанії не повинні супроводжуватися фотоматеріалами.

ЦВК не знайшов підґрунтя для задоволення скарги, оскільки в публікації висвітлювалася діяльність Януковича як прем'єр-міністра. При цьому ЦВК не знайшов ознак того, що кандидату на посаду глави держави були надані які-небудь переваги.

Розгляд скарги Катеринчука, який відбувся в понеділок, кілька разів переносився через відсутність самого заявника.

Разом з тим Центвиборчком не хотів відкладати розгляд скарги, оскільки в понеділок минав п'ятиденний термін оскарження й у випадку її нерозгляду Катеринчук міг оскаржити бездіяльність Центвиборчкому у Верховному суді.

Засідання ЦВК, на якому розглядалася скарга, почалося о 20.30 після того, як прибув Катеринчук.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Чи порушує Янукович закон під час агітації?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування