"Наша Україна" зніме генпрокурора, котрий керує відділом штабу Януковича

Вівторок, 17 серпня 2004, 11:39
Фракція "Наша Україна" ініціюватиме відставку генпрокурора Геннадія Васильєва через політичний тиск.

"Сьогодні вже є достатньо фактів, щоб у вересні, як тільки ми увійдемо в зал, ініціювати зняття генпрокурора. Він не виконує своїх функцій, він займається політичними замовленнями", - заявив в ефірі програмы "Час" заступник начштабу Ющенка нардеп Давид Жванія.

Як відомо, у понеділок слідчі Генпрокуратури провели обшуки в фірмах Жванії "Брінкфорд", "КСД" і "Даріл". Сам депутат і члени "Нашої України" вважають дії прокуратури незаконним.

На думку Жванії, Генпрокуратура з приходом Васильєва стала "підрозділом виборчого штабу Януковича".

Жванія розповів, що Генпрокуратура по 12 годин допитує співробітників його компанії: "Примушують багатьох людей, які були з інфарктами, тільки з лікарні виписалися".

Зі слів депутата, запитання на допитах "ставлять не по суті, жодних запитань по карній справі".

"Вони ставлять питання, наприклад, знали ви Давида Жванію? Скільки ви його знаєте? Чим він займається? А з ким він зустрічається? А які у нього зв'язки? А, можливо, він вас примушував що-небудь зробити?", - зазначив Жванія.

Однак, з його слів, він відчуває себе "досить упевнено". "Залякати ні мене, ні співробітників моєї компанії не вдасться. Ми в такій ситуації вже перебуваємо практично півтора роки", - пояснив Жванія.

Депутат сказав, що подібний тиск з боку Генпрокуратури здійснюється "практично на всіх", пов'язаних з "Нашою Україною".

На запитання ведучого, чи не пов'язаний тиск на Жванію з тим, що він один з головних фінансових донорів "Нашої України", він сказав: "Сьогодні всі підтримують Віктора Ющенка і його передвиборчу кампанію, ну, і я в тому числі".

Як відомо, зі слів слідчих, приводом для обшуку у фірмах Жванії стала справа по Запорізькому абразивному комбінату (його власником є "Брінкфорд"), яку було порушено у 2000 році проти гендиректора Берези і було закрито через відсутність складу злочину.

"Наша Україна" вважає обшуки незаконними, оскільки слідчі посилалися на 165 статтю старого Кримінального кодексу, який в Україні вже не діє.

За матеріалами "Огляду телеефіру"

Читайте також:

У ЖВАНІЇ "МАСКИ-ШОУ" І ОБШУКИ. СЛІДЧИЙ ОБІЦЯЄ СТРІЛЯТИ ПО ДЕПУТАТАХ?

Причини "Масок-шоу" у заступника начштабу Ющенка - секрет

Ющенко назвав Жванію ілюстрацією

Жванії поставили пломби

У ПРИЙМАЛЬНІЙ ЗАСТУПНИКА НАЧШТАБУ ЮЩЕНКА ВЛАШТУВАЛИ "МАСКИ-ШОУ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...