Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Неофіційна бухгалтері"Я."

Вівторок, 17 серпня 2004, 14:14
Четвер. Кременчук. Близько 14-ої години дня. Дуже жарко. Неподалік від стендів "Вибори президента–2004" в центрі міста в тіні дерев стоять два хлопця. Сині джинси, синя футболка, синя кепка. Вони з команди "Обирай "Я.". Надпис на футболці "Я за Януковича". Також на футболці значок, що дублює весь слоган в маленькому вигляді.



Підходимо та починаємо діалог:

– Привіт хлопці, що робите тут? Агітуєте за Віктора Федоровича?

– Так. Але це не обов’язково означає, що ми будемо голосувати за нього!

– Тобто ви тут працюєте агітаторами не за політичними переконаннями?

– Так.

– Тобто, за гроші, за винагороду?

– Так. 4 години на день. Тільки ми не агітатори. Ми пікетники. Окремо є агітатори.

– І скільки вас, пікетників, загалом по місту?

– Вісім.

– А в чому полягає робота пікетників, і чим вона відрізняється від роботи агітаторів?

– Агітатори працюють в домах – ходять збирають підписи по квартирах. А ми на вулицях, у "формі", роздаємо листівки, підписи не збираємо, але люди підходять, сьогодні три було таких, що хотіли підписатися за Януковича.

– Скільки вам платять, якщо не секрет?

– 15 гривень на день за чотири години.

– Існує трудовий договір?

– Ні.

– Тобто вам ці йдуть кошти на кишеню зі штабу без трудового договору?

– Так. Нас так влаштовує. Ця робота не важка. Мене батьки влаштували на роботу до штабу.

– Тобто це престижно і по блату – влаштуватись на роботу до штабу?

– Звісно, так. Робота не є важкою і на 4 години щодня. Якщо б була така можливість, то я працював би 4 години щодня на штаб Януковича, а інші 4 години – на штаб Ющенка, або іншого кандидата – не дуже важливо.

Одна знайома журналістка, почувши розповідь цієї історії, сказала: "А я знаю такого хлопця, мій друг, перші 4 години на штаб Ющенка працює, а інші 4 години – на штаб Януковича".

Але цікавим є навіть не це, а той факт, що "пікетники–агітатори" зі штабу Януковича отримують нелегальну оплату власної праці. В Кременчуці ця сума – 15 гривень на день. В інших більших містах, мабуть, більше.

Отже, ми маємо справу з очевидним подвійним порушенням: окрім трудового та податкового законодавства, також і закону про вибори – оскільки кандидат для сплати передвиборчої кампанії використовує кошти не зі свого накопичувального рахунку.

P.S. від УП. Як відомо, керівник центрального штабу Януковича Сергій Тігіпко закликав наводити конкретні приклади зловживань його патроном. "Українська правда" звернулася листом до Тігіпка з проханням прокоментувати цю ситуацію. Відповіді поки не отримали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування