Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія викликає Васильєва в телевізор. Але не в ефір PR-синдикату

Вівторок, 17 серпня 2004, 16:13
Народний депутат, заступник начштабу кандидата в президенти Ющенка Давид Жванія викликав генпрокурора Геннадія Васильєва на теледебати.

Таку заяву Жванія зробив на прес-конференції за підсумками нальоту прокурорів на його офіс.

"Я викликаю Генерального прокурора України Геннадія Васильєва на теледебати в прямому ефірі", - наводить слова Жванії прес-служба центрального штабу Ющенка.

"Якщо він мужчина – нехай не ховається за спини своїх заступників, а доведе перед камерами, кому він служить: закону та українському народу, чи олігархічним кланам!" – заявив він.

Парламентарій зауважив, що Васильєв уникає публічності, не з’являється в парламенті на вимогу 150 депутатів, шість разів не приходив на засідання парламентського комітету з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

При цьому Жванія зауважив, що протягом останніх півтора років 60% бізнесу, до якого він був причетний, правоохоронці знищили.

Жванія навів приклад підприємства "Пласт", на якому працювало близько п’яти тисяч робітників, однак після того, як силовики вилучили документацію і паралізували діяльність підприємства – на ньому залишилося 25 осіб, які просто охороняють фонди.

Парламентарій зізнався, що йому неодноразово натякали на те, що вирішити проблеми можна дуже просто – змінивши політичні погляди та зрадивши колег.

Жванія заявив, що шалений тиск на його підприємства почався кілька років тому – коли він відкрито заявив про підтримку Ющенка.

"За цей час на підприємства, до яких я мав відношення, здійснили понад 30 "нальотів" представники силових структур. Їхні дії носять явно замовний характер і дають підстави заявляти, що сьогодні міліція та прокуратура діють спільно, як єдиний каральний орган," – заявив Жванія, відзначивши, що замовником цих дій є адміністрація президента та штаб Януковича.

При цьому він відзначив низьку правову культуру виконавців політичних замовлень: "Санкції та постанови, які вони виписують, - нелегітимні, а Генпрокуратура, виявляється, не знає, що в Україні вже декілька років діє новий Кримінальний кодекс".

Жванія повідомив також, що одразу після поновлення роботи Верховної Ради в пленарному режимі, на розгляд парламенту буде внесено питання про відставку Генпрокурора Васильєва та міністра внутрішніх справ Білоконя.

Він нагадав про систематичне прослуховування "силовиками" розмов мобільним телефоном.

Демонстрацію на каналі "Інтер" кадрів обшуку на підприємствах "Бринкфорд" Жванія назвав "залучення правоохоронців до піар-кампанії Януковича".

За словами народного депутата, журналісти "Інтера" прибули на місце інциденту вже після того, як обшуки були завершені, а кадри, які були продемонстровані на телебаченні, - це оперативна зйомка, здійснювана правоохоронцями.

"Чи не дивно, що саме "Інтер" отримав у своє розпорядження запис, який здійснювали правоохоронці? Виходить, що сьогодні ми маємо єдиний піар-синдикат, який складається з загальнодержавного телеканалу, міліції та прокуратури," – зазначив Жванія.

Як відомо, у понеділок відбулися обшуки у трьох фірмах, які належать Жванії. Він та інші представники "Нашої України" вважають дії прокурорів незаконними, оскільки вони керувалися старим Кримінальним кодексом.

Жванія є одним із казначеїв передвиборчої кампанії Ющенка.

Читайте також:

У ЖВАНІЇ "МАСКІ-ШОУ" ТА ПРОВЕДЕНО ОБШУКИ. СЛІДЧИЙ ОБІЦЯЄ СТРІЛЯТИ ПО ДЕПУТАТАМ?

Причини "Маскі-шоу" у заступника начштабу Ющенка є секретом

Ющенко назвав Жванію ілюстрацією

Жванії поставили пломби

У ПРИЙМАЛЬНІ ЗАСТУПНИКА НАЧШТАБУ ЮЩЕНКА ВЛАШТУВАЛИ "МАСКІ-ШОУ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:16
У Києві через ремонт обмежать рух транспорту на кількох вулицях
20:06
Остін: США виділяють $6 млрд на замовлення зброї для України
19:43
Генштаб: на фронті за день майже 80 бойових зіткнень, більше 20 атак на Авдіївському напрямку   
19:43
У Центробанку РФ стверджують, що конфіскація заморожених активів не вплине на фінстабільність Росії
19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
19:35
Столтенберг: Російські шпигуни в країнах НАТО не завадять підтримці України
19:24
Підприємці Харківщини зможуть отримати вдвічі більший грант від держави на розвиток
19:20
відео, ОновленоЕвакуація лікарень у Києві: Кличко показав відео вивезення пацієнтів
19:20
СБУ назвала білоруські погрози київським лікарням проявами ІПСО
19:04
"Саду Квілінського більше немає": що відомо про засновника господарства, який загинув на війні
Усі новини...