Сумські студенти повертаються додому. Скидати Щербаня?

Вівторок, 17 серпня 2004, 16:21
Пiший похiд сумських студентiв iз Сум на Київ припинено.

Як повідомляє інформцентр Студентського спротиву, наметове мiстечко, яке з 10 серпня стояло пiд селом Харкiвцi Пирятинського району Полтавщини, у вівторок було знято. Цього ж вечора всi студенти повертаються до Сум.

В середу-четвер студенти очiкують на оприлюднення постанови Кабміну про лiквiдацiю Сумського нацiонального унiверситету. За інформацією студентів, її може бути пiдписано не прем'єр-мiнiстром, а кимсь за його дорученням.

Разом з тим, інформцентр підкреслює, що "студентська акцiя може бути вiдновлена в разi, якщо СНУ все ж буде iснувати в якiйсь формi".

18 серпня у Сумах студентами заплановано мiтинг-святкування, який вiдбудеться у скверi Шевченка, на мiсцi наметового мiстечка, яке було розбите там 28 червня.

Прес-реліз інформує, що, відповідно до плану, мiтингу передуватиме рух 2 колон студентiв з рiзних кiнцiв мiста до центру - вiд класичного та вiд педагогiчного вузiв.

"Нi провокацiї, нi погрози, нi мiлiцейськi кийки, нi тотальна брехня, яка розповсюджувалася провладними ЗМI, не спинили нас у нашому бажаннi вiдстояти ПРАВДУ".

"Наша перемога починалася зсередини - ми перебороли перш за все власний страх. Наша перемога була нелегкою, разом ми пройшли i вогонь, i воду, i мiднi труби. Тепер ми знаємо точно: люди, об'єднанi спiльною метою, ЗАВЖДИ СИЛЬНIШI ЗА БЄСПРЄДЄЛ!!!" – наводяться у прес-релізі слова зі студентської листівки.

Крім того, як повідомляє інформцентр Студентського спротиву, у вівторок о перед Сумською облдержадмiнiстрацiєю відбудеться мiтинг з вимогою вiдставки губернатора Володимира Щербаня.

Як відомо, сумські студенти йшли на Київ пішим ходом на знак протесту проти приєднання держуніверситету та педуніверситету до Сумського аграрного університету. На його базі мали створити національний університет під керівництвом депутата із СДПУ(о) Олександра Царенка.

Останній тиждень студенти розбили наметовий табір на півдорозі до Києва, вимагаючи остаточних документів від Кабміну та Міносвіти щодо відмови від об'єднання вузів. Указ Кучми про анулювання попереднього рішення щодо створення єдиного вузу було підписано минулого тижня.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування