Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко пропонує подивитися на банківські рахунки спонсорів Ющенка

Вівторок, 17 серпня 2004, 17:57
Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що не можна говорити про схожість соціальних програм його і Віктора Ющенка, оскільки погляди на економіку в них "принципово різні".

Він розцінив заяву Ющенка про схожість соціального блоку передвиборчих програм кандидатів як "кризу жанру".

На думку Симоненка, в Ющенка "немає програми для людей".

"Його програма - це програма перерозподілу сфер впливу, фінансів і власності між різними олігархічними кланами на користь свого оточення і закордонніх транснаціональних корпорацій".

"Достатньо подивитися на банківські рахунки тих, хто сьогодні надає Ющенкові підтримку і тих, кому він продавав стратегічні енергетичні об'єкти, колі був прем'єр-міністром", - цитує Симоненка його прес-служба.

"За великім рахунком, він просто списує чужі політичні програми і лозунги", - вважає лідер КПУ.

Характеризуючи свою програму, Симоненко підкреслив, що "першочерговою задачею буде інвентаризація промислового потенціалу і повернення до державної власності украдених у народу України підприємств базових галузей економіки".

Кандидат від КПУ розраховує поповнити бюджет за рахунок введення державної монополії на виробництво і продаж горілки і тютюну, направивши ці кошти на соціальні програми.

Симоненко так визначив у своїй програмі пріоритети державної політики - "рішучий державний протекціонізм, державна підтримка і захист вітчизняного товаровиробника, поєднання політики державного регулювання з ринковими механізмами".

Разом з тим, кандидат заявляє про "безумовну недоторканість приватної власності, що була придбана законним шляхом", про підтримку малого і середнього бізнесу, різних форм кооперації, фермерство і участі приватного капіталу у всіх сферах економіки.

Днями кандидат Віктор Ющенко заявив, що в соціальній частині його програмі і програми Симоненка "немає важливих розходжень". Однак, за його словамі, в економічній частині програми кандидатів розходяться. Ющенко звинуватив Симоненка зокрема в тому, що той "не знає як заробляти гроші на соціальні програми".

Українська правда

Читайте також:

Ющенко зізнався у близькості до Симоненка і козаків


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування