Розшукується автор програми Януковича

Середа, 18 серпня 2004, 14:17
Згідно з проведеними недавно соціологічними опитуваннями, 85-90% громадян підтримують кожен із пунктів програми Віктора Ющенка.

Про це заявив у середу заступник керівника виборчої кампанії Ющенка Анатолій Гриценко, презентуючи план дій кандидата у президенти "10 кроків назустріч людям".

На думку Гриценка, підтримка Ющенка виборцями зумовлена тим, що кандидат у президенти, який "за три роки зустрівся з більш ніж 100 тисячами людей", знає їхні потреби.

Гриценко підкреслив, що план дій лідера "Нашої України" не є витвором політтехнологів, які написали програму, яку можна пристосувати до будь-якого кандидата.

"План дій Ющенка – це план дій самого Ющенка. Це думки Ющенка, його світогляд, його практика, його переконання", - підкреслив Гриценко.

За словами Гриценка, одна радіостанція, котра звернулася до нього з пропозицією про дискусію у прямому ефірі з представником Віктора Януковича щодо виборчих програм кандидатів, вже "протягом трьох днів не може знайти, хто розробляв цю програму і хто б її відстояв" з боку кандидата від влади.

Коментуючи назви обидвох програм уряду Януковича, перша з яких називалася "Відкритість. Дієвість. Результативність", а нинішня "Прозорість. Послідовність. Відповідальність", Гриценко зазанчив, що може "оспорити кожен з цих пунктів".

Гриценко переконаний, що якби у Ющенка були рівні з кандидатом від влади умови доступу до ЗМІ, "він набрав би у першому турі понад 60% голосів". Але попри те, що реалії змушують боротися за перемогу у другому турі, Гриценко запевнив, що "на цих виборах фальсифікації не буде", хоч і будуть її спроби.

"Ми отримаємо результати виборів раніше, ніж їх отримає ЦВК", - заявив Гриценко.

Разом з тим, Гриценко упевнений, що для того "щоб здійснити цей план дій, треба зупинити конституційну реформу".

На його думку, "ключовою ознакою (політреформи) є те, щоб позбавити нового президента можливості впливати на ситуацію в країні". "Єдиний, кого він зможе призначити, це глава своєї адміністрації", - додав Гриценко.

"Після проведення виборів, хто б не переміг, ця людина не зможе втілити свій план дій, тому що не зможе замінити жодного корумпованого чиновника", - сказав Гриценко.

Разом з тим, заступник керівника виборчої кампанії Ющенка упевнений, що Ющенко, як і обіцяє у своєму плані дій, проведе реформу, тому що "у нього є прекрасне розуміння того, що зараз є дисбаланс влади” і що “зараз є два уряди" – адміністрація президента і Кабінет міністрів.

Порівнюючи програми Ющенка і Януковича, Гриценко зауважив, що в програмі кандидата-прем'єра він "не побачив дуже переконливих сигналів, що він (Янукович) буде боротися з корупцією".

Також, додав Гриценко, у Януковича "немає такого пункту, як ліквідація податкової поліції", і є сумніви щодо швидкого переведення армії на контрактну основу.

"Коли говорять про програму і про команду Януковича, я хочу сказати, що немає такої. Є програма Кучми, Медведчука і Януковича", - додав Гриценко.

Щодо заяви Петра Симоненка про схожість програми Ющенка на програму кандидата у президенти від КПУ, Гриценко сказав: "Я думаю, що це дуже добре, що є спільні риси у програмах кандидатів, які представляють опозицію".

На думку Гриценка, саме тому у другому турі виборці інших опозиційних кандидатів голосуватимуть за Ющенка.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News