Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко-президент не виганятиме росіян з Севастополя

Середа, 18 серпня 2004, 14:57
Кандидат в президента Віктор Ющенко заявив, що не переглядатиме питання щодо статусу російського Чорноморського флоту.

Про це він заявив в середу, відповідаючи на запитання кримчан про подальшу долю російського Чорноморського флоту, повідомляє персональний сайт Ющенка.

"Статус Чорноморського флоту відрегульовано відповідним українсько-російським договором та угодами. Я не маю наміру їх переглядати. Україна й надалі дотримуватиметься духу і букви цих документів, як того і вимагає міжнародне право", – заявив Ющенко.

Він також додав, що "у росіян немає підстав турбуватися". "Наша позиція чітка, послідовна і відповідальна", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, як вирішуватиметься доля Чорноморського флоту Росії після 2017 року, коли закінчується термін дії чинних угод, котрі забезпечують його перебування в Севастополі, Ющенко зазначив: "Немає таких проблем, яких би ми не могли вирішити з росіянами шляхом переговорів".

"Ключовими для нас є національні інтереси України. Водночас треба і ми будемо рахуватися і з інтересами Росії. А спільний інтерес наших народів – це добрі двосторонні відносини", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування