Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін подякував Януковичу за роботу, а Кучмі прикро за карамельки

Середа, 18 серпня 2004, 16:10
Президент Росії Володимир Путін подякував прем'єра України Віктора Януковича за оперативну роботу з підготовки угод у нафтогазовій сфері, які у середу в Сочі підпишуть прем'єр-міністри двох країн.

"Дані угоди - це реалізація на ділі тих домовленостей, що були досягнуті раніше президентами двох країн", - підкреслив Путін.

Як очікується, у середу в Сочі будуть підписані російсько-українські міжурядові угоди "Про заходи для забезпечення стратегічного співробітництва в газовій галузі" і "Про транзит нафти територією України".

Путін відзначив, що робота з виконання даних угод "піде вже в іншому економічному середовищі, маючи на увазі рішення Росії про перехід на стягування ПДВ по країні призначення".

Путін підкреслив, що дане рішення "стало можливим завдяки наполегливим зусиллям президента України, який довів, що такий варіант взаємодії є найбільш оптимальним і перспективним".

Крім того, за словами Путіна, рішення Росії про зміну механізму стягування ПДВ ґрунтувалося на "стійкому зростанні, що має місце в економіці України і дозволяє сподіватися, що тимчасові втрати російського бюджету, з якими ми зіштовхнемося найближчим часом, сторицею до нас повернуться".

"Ми вітаємо Україну з такими економічними результатами", - сказав Путін.

Також під час зустрічі в Сочі президенти Росії й України домовилися про створення на російсько-українському кордоні спільних пунктів пропуску, на яких оформлення людей і товарів буде проходити за спрощеною схемою.

"Потрібно зробити єдині пункти пропуску зі спрощеною схемою митного режиму", - сказав Кучма.

У свою чергу Путін підкреслив, що реалізація даної ідеї "відповідає інтересам Росії".

Зі свого боку Кучма підкреслив, що створення таких спільних пунктів пропуску допоможе розв'язанню проблем контрабанди і наркотиків. "Коли на таких посадах люди будуть дивитися в очі один одному, йти на подібні порушення буде важко", - підкреслив він.

Ще Путін висловився за проведення найближчим часом засідання російсько-української комісії з усунення бар'єрів у торгівлі.

Кучма визнав, що протягом багатьох років у торгово-економічних відносинах двох країн "нагромадилися дрібні питання, що заважають торгово-економічній взаємодії" Москви і Києва.

За словами Кучми, є, "звичайно, і значні питання, коли хтось зазнає серйозних втрат", їх треба розглядати окремо.

"Але коли наші митники зупиняють російські шприци і лампочки, а російська сторона - наші карамельки - це вже абсурд. Дві країни просто намагаються щось довести один одному", - сказав Кучма.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кучма їде до Путіна, якого він підвів

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...