Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Мороза тиснуть через передплату на "Сільські вісті"

Середа, 18 серпня 2004, 16:16
В українських відділеннях зв'язку не оформлено понад 60 тис. підписних квитанцій на газету "Сільські вісті".

Про це на прес-конференції в середу в Лубнах Полтавської області повідомив лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз.

"Влада, щоб блокувати газету, каже, що у них, бачте, багато людей у відділеннях зв'язку перебувають у відпустці, і вони не можуть оформити 60 тис. квитанцій. Це просто дурість", - сказав він.

За словами Мороза, зокрема, в Запоріжжі газету передплатили близько 30 тис. чоловік, і всім їм було повернуто передплатні квитанції назад.

Коментуючи рішення Апеляційного суду Києва про проведення експертизи статей газети "Сільські вісті", через які видання звинувачується в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, Мороз заявив, що таким чином суд "просто робить паузу".

"Сам по собі суд є заказним від влади, щоб закрити газету "Сільські вісті". Але, розуміючи безперспективність такої справи і реакцію, яку може викликати закриття газети у читачів, а, значить, у всього народу, насамперед сільського населення України, вони змушені шукати вихід. Для цього вони влаштували таку паузу", - сказав Мороз.

Разом з тим, він не виключив можливості проведення об'єктивної експертизи незалежними інститутами. "Я розумію, що експертиза може бути заказною, але я переконаний, що є наукові установи, яким важливіше казати правду і які можуть провести експертизу об'єктивно. Це стосується і юридичної оцінки з приводу публікації в "Сільських вістях", - заявив він.

Також Мороз закликав газету використати цю паузу для того, "щоб продовжувати казати правду як незалежне видання".

У Лубнах кандидат в президенти Мороз зустрічався з виборцями. Також він відвідає Миргород і Сорочинський ярмарок.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва 16 серпня ухвалив рішення про проведення експертиз статей професора МАУП Василя Яременка, опублікованих у газеті "Сільські вісті", за які видання звинувачують в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

"Сільські вісті" вважаються газетою, близькою до Соцпартії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування