Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецька міліція займеться Ющенком

Середа, 18 серпня 2004, 18:53
Центральна виборча комісія України відмовила в задоволенні скарги довіреної особи кандидата в президенти, прем'єр-міністра Віктора Януковича в територіальному округу №53 (Макіївка, Донецька область) Віталія Хомутинніка на дії кандидата в президенти, лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

Факти, викладені в його скарзі, перевірятиме міліція Донецької області.

У своїй скарзі Хомутиннік просив визнати неправомірними дії Ющенка з розповсюдження друкованих матеріалів у рамках передвиборчої агітації без вихідних даних. До скарги додавався акт, з якого випливає, що листівки на підтримку Ющенка без вихідних даних розповсюджували в регіоні кілька невідомих людей11 серпня.

Прийняття рішення супроводилося бурхливою дискусією в ЦВК. Спочатку пропонувалося направити скаргу для вивчення і відповідного реагування до правоохоронних органів Донецької області.

Проти такого рішення категорично виступив уповноважений представник Ющенка в Центрвиборчкомі народний депутат Юрій Ключковський. Він підкреслив, що в скарзі мова йде про дії кандидата Ющенка, який "до цього не має ніякого відношення".

"ЦВК хоче ініціювати оперативно-розшукову діяльність проти кандидата Ющенка?", - сказав він.

Ключковський запропонував відправити скаргу заявнику, оскільки вона невірно оформлена.

Член ЦВК Руслан Князевич зазначив, що закон про вибори президента передбачає направлення ЦВК матеріалів до правоохоронних органів для розслідування і подальшого реагування. "Що далі повинен робити ЦВК - незрозуміло", - сказав він.

Внаслідок обговорення Центрвиборчком ухвалив рішення відмовити Хомутинніку в задоволенні скарги і направити її і прикладені матеріали для вивчення фактів незаконного виготовлення і розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів для перевірки і реагуванні в управління внутрішніх справ в Донецькій області.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування