Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд документально оформив поразку

Середа, 18 серпня 2004, 20:10
Кабінет міністрів своїм розпорядженням скасував своє розпорядження від 17 червня 2004 року "Про створення Сумського національного університету".

Відповідне розпорядження підписав 16 серпня перший віце-прем'єр України Микола Азаров, повідомляє в середу прес-служба уряду.

Розпорядження видане на виконанні указу президента від 10 серпня про скасування указу президента від 20 квітня про створення на базі трьох сумських вузів Сумського національного університету.

Як повідомлялося, рішення про створення на базі Сумського національного аграрного університету, Сумського державного університету, Сумського державного педагогічного університету імені А.Макаренка Сумського національного університету викликало протести з боку студентів і викладачів цих вузів.

З початку серпня декілька десятків сумських студентів, їхніх батьків і викладачів здійснювали піший похід на Київ. Влада в судовому порядку заборонили піший похід. Стосовно 32 студентів були складені протоколи про адміністративні порушення.

10 серпня Леонід Кучма своїм указом скасував указ від 20 квітня про об'єднання трьох сумських вузів у єдиний Сумський національний університет.

Документ видано з метою дати можливість і час для пошуку компромісу всім сторонам конфлікту навколо створення Сумського національного університету.

Після цього указу студенти припинили акцію, а у вівторок повідомили про її завершення. У середу всі учасники акції повернулися до Сум.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування