Кравченко розвідав: за відпочинок Кучми в Баден-Бадені губернатори платили… Бакаю

Середа, 18 серпня 2004, 23:01
Поки "Українська правда" готувала статтю про умови відпочинку під час Олімпіади на лайнері "Роттердам" рідних посадовців, на зв'язок з редакцією вийшов генерал Валерій Кравченко.

Як відомо, цей колишній офіцер безпеки посольства України в Берліні став перебіжчиком на Захід – після безрезультатного завершення скандалу, коли Кравченко звинуватив керівництво СБУ в тому, що спецслужба віддавала накази своїм кадрам за кордоном стежити за українською опозицією.

Після цього Кравченко в "Українській правді" виступив із низкою заяв, присвячених відпустці Кучми в Баден-Бадені. Він повідомив, що крім відпочинку у німецькому Карлсруе Кучмі було зроблено операцію в урологічному відділенні лікарні; про те, що разом з гарантом у Німеччині відпочивали ще 44 різних слуг народу.

У своїй останній заяві 1 липня Кравченко розповів, що організував відпочинок Кучмі і його друзям такий собі "Геннадій Михайлович Б.", який мешкає у Баден-Бадені. Однак Кравченко так і не повідомив, хто ж платив за відпочинок Кучми і Ко узимку цього року...

І от в останній своїй заяві, що була передана днями до "Української правди", Кравченко відкриває завісу. За його версією, відкат йшов Бакаю, а за канікули Кучми заплатили... самі чиновники за рахунок своїх тіньових доходів, скинувшись у складчину!

Утім, слово генералові Кравченко. Як і раніше, його умовою є дослівне цитування:


Сподіваюся, що багатьох читачів "Української правди" як і раніше цікавить питання, на чиї кошті фінансувалися лікування і відпочинок президента Кучми в горах Шварцвальда, а також відпочинок "гостей містера Бакая" узимку на стику 2003-2004 років.

Неприродним було б для наших читачів припустити, що кожний з "гостей Бакая", включаючи президента, оплачував сам за себе з власних заощаджень, як це робиться в цивілізованих країнах, включаючи Німеччину.

Як повірити, що "папа", оклад якого, за його ж твердженням, складає 2000 гривень на місяць, зміг викласти 60 тисяч євро? Явно, що тут кінці з кінцями не сходяться. За цим обов'язково має хтось стояти в Україні.

Тому поряд з версіями Бакая, Медведчука і Базіва, пропоную читачам ще одну версію – як сигнал з боку зовнішньої розвідки України для майбутньої реалізації цього сигналу ще одним діячем – Азаровим – і його підлеглими з фінансової розвідки.

Автори версії – начальник охорони президента Ляшко Володимир Олексійович і ваш покірний слуга.

Суть версії у наступному:

Приблизно шість років тому, вперше відвідуючи Баден-Баден, Ігор Бакай близько познайомився з подружньою парою Геною (він же Геннадій Михайлович Б.) і Ларисою. Пам'ятаєте, це актори, я про них розповідав?

Результат такого зближення – поява фірми "ZH GmbН", яка спеціалізується на обслуговуванні "нових русскіх" у Баден-Бадені і його околицях.

Конкретним хазяїном фірми стає Бакай, особливо себе не рекламуючи. Гена і Лариса в поті чола працювали на Бакая, не забуваючи про власне благополуччя. "Підйом", тобто прибуток, як і буває в нас, складає один до двох, один до трьох.

На це, до речі, звертає увагу дирекція об'єктів обслуговування, яка попереджає своїх клієнтів, що обслуговування через посередницьку фірму "ZH" обійдеться їм у два – три рази дорожче.

Але хто рахуватиме гроші, коли навколо така прекрасна природа і такий гість, як "папа" зі своєю ріднею!

Інформацію про завищення цін фірмою "ZH" читачам УП може підтвердити головний охоронець Кучми Ляшко. Саме він повідав, що за оренду автомобіля для президента Геннадій Михайлович Б. взяв у 10 разів більше ніж воно коштує – замість 85 євро за добу за одну машину брав 850 євро.

Єдине, чого не знав Ляшко, так це те, що фірма "ZH" належить Бакаю, а не Гені. А може і знав. Отож Ігорьок кинув своїх гостей разом з "папою".

"Папа", щоправда знав про подібні витівки Бакая. Ігор відзначився і раніше, наприклад, у переддень передвиборчої президентської кампанії 1999 року. (Послухайте запис майора Мельниченка, де "папа", Волков і Бакай обговорюють питання про збір коштів для виборів.)

Отож, довідавшись про проблеми президента, пов'язаних з "гострою тонкокишечною непрохідністю", Бакай пропонує послугу: лікування президента на халяву за рахунок спонсорства, а вони поруч: Засуха (губернатор Київської області), Кірпа (міністр транспорту), Сорока (губернатор Рівненської області), Вишиванюк (губернатор Івано-Франківської області) і так далі. Хто ж відмовиться від близькості до Тіла?

Саме собою зрозуміло, що гроші спонсорів – це не їх гроші, звідки в міністрів та посадовців такі кошти?! Тому це гроші не з їхніх кишень, а з наших. Тобто гроші українських платників податків. Наші з вами гроші.

Гроші проводяться через фірму "ZH", і усі задоволені та вдячні. Папа – за лікування і реабілітацію, гості – за доступ до тіла, Бакай - за вдалий кидок.

Гроші чималі. За скромними підрахунками, на все про все пішло не менше одного мільйона євро. Порахуйте самі: харчування і проживання 45 членів делегації протягом 23 днів, діагностика і лікування інших, крім президента, членів делегації, оренда автомобілів, охорона, зв'язок, обслуговування президента, лікарі з України, міністр охорони здоров'я та інші, і нарешті, польоти авіації по кілька разів туди і назад.

17 січня, в день від'їзду президента завдяки далекоглядній пораді начальника охорони за делегацією прибулі два літаки. Один відправив першим рейсом дружин та дітей – з метою конспірації від власного народу, раптом в аеропорту Бориспіль хтось буде зі своїх?

Іншім відправили Самого. До речі не відомо, чи платили гості Бакая за переліт з Києва до Баден-Бадену і назад?

У 1990-і роки, як відомо, голова німецького Бундестагу скористалася безкоштовно повітряним транспортом. Що потім стало предметом засудження як у парламенті, так і в німецькому суспільстві.

А що ж наш народ? Народ як завжди мовчить. Чим влада і користується. Народ кидали ощадкасами, зовнішекономбанками, банками комерційними, трастами. І нічого...

До зустрічі в ефірі.

Ваш генерал.



Читайте також попередні заяви генерала Кравченка:

Генерал Кравченко заявляє: Геннадій Михайлович Б. – організатор відпочинку Кучми в Баден-Бадені

Генерал Кравченко про те, як "пацани з АП" готували візит Кучми в Баден-Баден

Генерал Кравченко розповідає про те, що сталося в Баден-Бадені під час лікування Кучми

Читайте також про скандали з відпочинком Кучми в Баден-Бадені:

Кучма поїхав у Баден-Баден після звернень "провідних вітчизняних та іноземних діячів"

Для АП не існує питання про операції Кучмі в Карлсруе

У Карлсруе Кучмі була зроблена таємна операція?

Баден-баденські спонсори Кучми

Не шукайте Кучму в Баден-Бадені. Він у гостях у Бакая

Бакай відповів, за чий рахунок Кучма відпочивав у Баден-Бадені

Кучма помер? Кучма живий!

На Кучму готували замах у Баден-Бадені, але Кравченко не захотів його врятувати

ЗАМАХ НА КУЧМУ В БАДЕН-БАДЕНІ "ОРГАНІЗУВАЛИ" У ДОНЕЦЬКУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News