Перед 31 жовтня частина рейтингу Януковича перейде до Симоненка

Четвер, 19 серпня 2004, 11:45
Соціологи не виключають зростання рейтингу Петра Симоненка і падіння у Віктора Януковича за кілька днів до виборів.

Як розповів соціолог Микола Чурилов в ефірі програми "Саме той", рейтинг Симоненка напередодні президентських виборів-1999 був низький - 9-10%.

"Його випереджала пані Вітренко, і причому солідно випереджала. На початку (1999) року її рейтинг був на рівні 20-23%. Але після активізації основних кандидатів її шанси на перемогу різко знизилися", - зазначив Чурилов.

З його слів, "електорат Симоненка дуже цікаво себе веде". "Він до останнього, буквально, до останнього тижня, як кажуть, тримає свою думку при собі, не висловлюючи навіть в наших опитуваннях".

"Але в останні буквально дні перед голосуванням 7-8% електорат Симоненка додає. Я упевнений, що аналогічна ситуація станеться і в цих виборах", - сказав Чурилов.

"Електорати Януковича і Симоненка досить близькі між собою, і досить високе перетікання. Я думаю, що ось ці 7-8% в даний момент належать до електорату Януковича, але в якийсь момент вони можуть перейти і до пана Симоненка. Але це знов, це тільки гіпотеза", - сказав Чурилов.

Кажучи про поточні тенденції, він зазначив, що і Ющенко, і Янукович втрачають рейтинги в одних регіонах і нарощують в інших.

"На Заході Янукович дещо втратив свої позиції, Ющенко там укріпив свої позиції. Але на Сході відбувається зворотня тенденція - Янукович різко зміцнив свої позиції, особливо у Харківській області, в Дніпропетровській області", - повідомив Чурилов.

"На Півдні, як не дивно, наприклад, в Херсонській області позиції Ющенка зміцнилися. Його позиції стали набагато більш міцнішими, ніж позиції Віктора Федоровича", - додав соціолог.

Микола Чурилов є доктором соціологічних наук, директором центру політичних і соціальних досліджень "Социс".

За матеріалами "Огляду телеефіру"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування