За Януковича моляться в церквах і називають на його честь дітей

П'ятниця, 20 серпня 2004, 11:50
Якщо американці називають своїх дітей на честь відомих торгівельних марок, то українці на честь "улюбленого" прем'єра Віктора Януковича.

Не вірите? Тоді можете зайти на сайт Кабміну в рубрику "Звертаємось до прем'єра". Якщо не пам'ятаєте, саме там було розміщено дуже теплого листа луганчанки Нелі Рєзцової, яка, вражена душевною добротою Віктора Федоровича до пенсіонерів, вирішила привести йому відерце полуниць.

Тепер фотка тієї знаменної події висить ледь не на найвиднішому місці у штабі Януковича. От тільки подвиг пані Нелі залишився одиничним. Ні черешень, ні смородини, ні абрикосів, ні персиків, які так любить прем'єр, ніхто йому чомусь не привіз.

Втім, тепер народного "улюбленця" вшановують по іншому. Як ми вже казали, на його честь називають дітлахів. Принаймні, так вчинили Микола та Альона Міщенки із села Нижні Сірогози Херсонської області. Про що сповістили Януковича у телеграмі.

"Шановний Вікторе Федоровичу, сім’я членів Партії регіонів Міщенко Микола та Альона щиро вітають вас із реєстрацією кандидатом на пост Президента України. У нашій сім’ї народилася двійня: донька та син. Віримо вашу перемогу з гордістю називаємо на вашу честь новонароджених дітей: Яна та Віктор", - пишуть щасливі батьки.

Мабуть, сподівалися хоч на маленький на подарунок від прем’єра, але у відповідь на такий щедрий жест Янукович відповів досить скупо: "вдячний за добрі слова", "сердечно вітаю з новонародженими", "щиро зичу вашим сину і доньці рости здоровими й щасливими у вільній заможній Україні".

Не можна не відзначити, що востаннє напад іменування дітей на честь вождів спіткав українське суспільство у часи Леніна і Сталіна, коли дітей масово називали Владленами, Сталінами, Сталіями й Кімами (на честь комуністичного інтернаціоналу молоді).

Симпатичні часи повертаються, чи не так?

А між тим сайт Кабміну вже перестав гратися в демократію. Якщо в першій серії звернень до Януковича ще з'явився один критичний лист, на який писала душещемну відповідь Анна Герман, то тепер на сайті суцільний одобрямс.

"На ім’я глави уряду продовжують надходити телеграми від мешканців Івано-Франківської та Тернопільської областей, які постраждали внаслідок стихії. В телеграмах висловлюється щира вдячність прем’єр-міністрові Віктору Януковичу за надану урядом оперативну допомогу", - говориться в повідомленні на сайті.

"Щиро вдячні Вам, що не залишили в такий скрутний час сам на сам із бідою, знайшли можливість особисто побувати на місці стихійного лиха, за надану Урядом допомогу з ліквідації наслідків стихії. Добра Вам, здоров’я. Віримо в те, що уряд, який ви очолюєте, вирішить усі проблеми, що є в нинішній час у державі", - йдеться у телеграмі від жителів сіл Довжка, Мошківці та Сівки-Войнилівської Калуcького району Івано-Франківщини.

Цікаво, на якому народному віче і на якому перехресті складали цю телеграму селяни трьох сіл? А такі ж телеграми вдячності надійшли ще з 20 сіл.

"Молюся до Всевишнього за Ваше здоров’я і дякую за допомогу в ремонті будинку, який дуже пошкодили град і вітер", - пише в своїй телеграмі жителька села Ясенів-Пільний Івано-Франківської області Марія Чупрун.

І вона не єдина в такому своєму пориві до Всевишнього. Звучать такі молитви і в Кременецькому жіночому монастирі.

Ігуменія Марионілла із сестрами надіслали Януковичу свої сердечні вітання з днем народження.

"Засилаємо свої скромні молитви про дарування Вам допомоги Божої у Вашій праці на користь Батьківщини та народу Православного. Молитовно бажаємо Вашому Боголюбію постійної духовної радості, міцного здоров'я, сімейного благополуччя, миру, спасіння і многії літа!", - говориться у вітанні.

Янукович в боргу не залишився і побажав матушкам і сестрам у всіх їхніх справах "Благословіння Божого".

Не можна не відзначити, що набожність Януковича нещадно експлуатується його піарщиками. Зо три тижні тому УТ-1 ледь не півгодини новинного випуску присвятив сюжету зі Святогорської лаври, реставрація якої була "давньою мрією" Януковича.

Трохи раніше в день якогось християнського свята Януковича відзняли "знаменющим себе хрестом божим" від тім'я до п'ят.

В журналістських же колах із приводу цієї набожності навіть є зла байка. Кажуть, історія трапилася в переддень Великодня і великого провального голосування за політреформу. Тоді Янукович прийшов на засідання фракції Регіонів і "рєк":

"В церкви я был и долго молился, и почувствовал я благодать, и был мне голос… Голос был — прощать…" (цитується за статтею Тетяни Коробової).

Втім, залишмо Богу - Боже, а кесарю - кесареве.

Дехто з дописувачів Януковича в його підтримці покладається виключно на власні сили. Наприклад, мешканець села Злинка з Кіровоградщини вже задекларував готовність "агітувати всіх жителів Кіровоградщини, щоб вони в день виборів віддали свої голоси".

А спонукало його до цього розуміння складної біографії Януковича. Далі пряма мова:

"Пишу Вам цього листа тому, що Ваша біографія багато в чому подібна до біографій багатьох із нас. У Вас були важкі роки дитинства і юності, але Ви багато працювали, і це вивело Вас за один з центральних постів у державі, зробило одним із видатних політичних діячів України".

"У нелегкі роки економічної кризи Ви очолювали Донецьку обласну державну адміністрацію і в той час зробили дуже багато доброго для людей, про це з вдячністю згадують багато донеччан", - пише мешканець Злинки.

"Вірність таким життєвим принципам, як турбота про людей, намагання допомогти розв’язати їхні проблеми Ви, шановний Вікторе Федоровичу зберегли й донині, коли стали главою Уряду. Тому й рейтинг Ваш серед людей зростає невпинно", - пояснив народу примхи соціології простий селянин.

А далі Петро Михайлович Миценко викрив "окремих політичних базік" і "горлохватів", які намагаються дискредитувати Януковича. Але їм нічого не вдасться, бо тільки в Януковичі люди бачать "політичного діяча, який здатний вивести країну з тяжкого становища, повести рішучу боротьбу з корупцією, бідністю і безробіттям".

Далі знову суцільні поляки подяки й одобрямс. Від голів колгоспів, "плугатарів", бібліотекарів тощо.

Всі вони "цілком і повністю" підтримують кандидатуру Януковича на пост президента України, бажають "всього найкращого", "переконані у його перемозі".

Як і раніше залишається незрозумілою мета друкування всіх цих звернень до Януковича. Оскільки центральні канали на них не посилаються, то можна припустити, що їх передруковують якісь районки. Чи, може, вони покликані просто радувати око Януковича? Хоча дуже сумнівно, що він ночами студіює інтернет.

Читайте також:

Янукович рекламує полуниці, полуниця рекламує Януковича


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування