Кремлівський технолог Медведчука і Януковича щотижня буває в Україні

П'ятниця, 20 серпня 2004, 12:50
Радник глави президентської адміністрації Володимира Путіна Гліб Павловський заперечує факт свого втручання у виборчий процес в Україні.

Про це він сказав Українській службі Бі-Бі-Сі

Раніше в інтерв'ю російському "Інтерфаксу" президент російського Фонду ефективної політики заявив, що прибічники опозиційного кандидата в президенти Віктора Ющенка готують народ до так званого "грузинського варіанту".

Головний політтехнолог Кремля зізнався в тому, що щотижня буває в Україні та долучений до співпраці між адміністраціями президентів України та Росії.

Як повідомляє радіостанція, Гліб Павловський і надалі відкидає інформацію про свою співпрацю зі штабом кандидата в президенти Віктора Януковича, формулюючи своє спростування дипломатично – "жодних угод щодо цього я не підписував".

Раніше на прес-конференції в Києві Гліб Павловський висловив переконання, що Кремль підтримуватиме в українських передвиборчих перегонах Віктора Януковича, оскільки, мовляв, той більш зрозумілий для Москви, ніж Ющенко.

"Такі заяви, на думку людини, чий сайт у Інтернеті зветься "Кремль. орг", аж ніяк не є російським втручанням в хід українських виборів", - зазначає Бі-Бі-Сі.

На переконання Гліба Павловського, таке втручання радше здійснюється з боку західних аналітиків. Павловський вважає, що саме за західного сприяння в листопаді може бути реалізована спроба вивести прихильників Ющенка на вулиці.

Натомість, повідомляє Бі-Бі-Сі, перший заступник керівника штабу Віктора Ющенка нардеп Ігор Гринів переконаний, що "якщо б Янукович був оголошений людиною, яка виграла вибори, це б відбулося за мукачівським сценарієм, коли не те що будуть сфальсифіковані вибори, а будуть сфальсифіковані їхні результати".

"Не ми готуємося до грузинського варіанту", - вважає Гринів. У той же час, на його думку, "український виборець, якщо зігнорується його воля, вийде на вулицю".

Разом з тим, за повідомленням Бі-Бі-Сі, керівник Центру соціального моніторингу Ольга Балакірєва вважає, що "грузинський варіант все ж таки неможливий", тому що "українське населення схильне до легітимних форм".

"Коли ми питаємо, до яких форм протесту вони готові вдатися, то всі нелегітимні дії отримують дуже низький відсоток. Хоч незаконне бойкотування, хоч незаконні страйки – 6 відсотків – це той максимум, який називає населення", - каже Балакірєва.

За словами соціолога Ольги Балакірєвої, близько 70 відсотків українців дотримуються думки, що вибори будуть нечесними, а близько двох третин громадян переконані в тому, що волевиявлення народу вдасться сфальсифікувати.

Читайте також:

Орендований Януковичем технолог Медведчука попереджає про "грузинський сценарій"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування