Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма зупинив приватизацію, бо інвесторів налякав Ющенко

П'ятниця, 20 серпня 2004, 15:12
Президент Леонід Кучма зупинив приватизацію "Укртелекому" та Одеського припортового заводу, оскільки політики своїми заявами негативно вплинули на потенційних інвесторів.

Як повідомив на брифінгу заступник глави АП Василь Базів, приватизацію зупинено "з метою уникнення загострення ситуації, недопущення втручання політичних сил у приватизаційний процес".

Базів назвав неприпустимим, що ціна продажу об'єктів приватизації стало предметом обговорення політиків.

"Заяви про можливу реприватизацію негативно впливають на настрої інвесторів та можуть спровокувати їх не брати участь у конкурсі", - заявив Базів. Як відомо, про невизнання приватизації "Укртелекому" в разі перемоги заявив кандидат в президенти Віктор Ющенко.

Водночас Базів сказав, "для підприємства і для України в цілому важливо, щоб конкурс пройшли вдало з першої спроби і максимально прозоро", - додав він.

Базів також сказав, що приватизацію можна було зупинити, оскільки "за сім місяців Фондом держмайна перевиконано план надходжень за приватизацію до держбюджету".

"Перенесення сроків приватизації "Укртелекому" та Одеського припортового заводу дозволить більш ретельно та якісно підготувати ці об'єкти до продажу, а також попрацювати з потенційними інвесторами", - додав Базів. Раніше глава Фонду держмайна Чечетов заявляв, що інвестори навпаки, вимагають від нього не зупиняти приватизацію.

Базів не зміг сказати, коли приватизацію "Укртелекому" та Одеського припортового заводу зможуть почати знову.

В той же час кандидат в президенти прем'єр Віктор Янукович сказав, що приватизація цих об'єктів поновиться після завершення виборів президента.

"Ми нікуди не поспішаємо. І будемо займатися цим питанням відразу після виборів", - заявив Янукович журналістам під час перебування в Кременчуці в п'ятницю.

Янукович сказав, що на цю тему з ним розмовляв Кучма, і обидва прийшли до загальної думки відкласти приватизацію через надмірну її політизацію напередодні виборів.

Янукович назвав рішення президента оптимальним, оскільки воно дозволить зняти обвинувачення в поспішності прийнятих рішень щодо приватизації.

"Інтерфакс-Україна", "Українська Правда"

Читайте також:

КУЧМА ЗУПИНИВ ПЕРЕДВИБОРЧИЙ РОЗПРОДАЖ

Ющенко обіцяє першу реприватизацію

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування