Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУРКІС ПРОВІВ ДОПЕМІСІЮ "ДИНАМО". Україна може викупити свою частину

П'ятниця, 20 серпня 2004, 17:47
ЗАТ "Футбольний клуб "Динамо Київ" збільшить статутний фонд в 173 рази - з 1 млн. грн. до 173 млн. грн. шляхом випуску додаткової емісії акцій з метою поліпшення матеріально-фінансової бази клубу.

Таке рішення ухвалилі збори акціонерів у четвер, повідомила прес-служба клубу в п'ятницю.

"Емісія дозволяє... залучити нові кошти для розвитку інфраструктури клубу, тому що вона добра, але не до кінця вдосконалена, і сьогодні треба витратити кілька десятків мільйонів доларів, щоб досягнути стану, близького до ідеалу. А для цього має з'явитися велика вільна грошова маса", - прокоментував це рішення президент Ігор Суркіс в інтерв'ю тижневику "2000" в п'ятницю.

За його словами, щомісячні витрати клубу, працівниками якого є понад 1 тис. осіб, становлять 3,15 млн. грн.

"Про який прибуток може йти мова, якщо сьогодні у нас безкоштовно навчаються 1500 дітей? ", - сказав Суркіс, спростувавши заяви, що клуб займається іншою, крім спортивної, діяльністю - комерційною.

Він також повідомив про плани незабаром розпочати коштовну реконструкцію стадіону "Динамо", в чому клубу допоможе Олександр Омельченко.

"Основні наші витрати - експлуатація, будівництво і реконструкція нових об'єктів інфраструктури клубу", - сказав перший віце-президент ЗАТ Віталій Сівков.

За його словами, емісія необхідна для поповнення коштів на утрімання команд і інфраструктури. У зв'язку з цим він повідомив, що під час реконструкції стадіону планується збудуваті навіс над місцями для глядачів і модернізувати офісний корпус.

"Ця реконструкція на порядок вища, ніж проводилися раніше. Вона вимагає іншого фінансового підходу, іншої фінансової філософії", - додав Сівков.

Він зазначив, що головні прибутки клубу - кошти спонсорів і засновників. "Є і власні, але в загальному масиві надходжень вони складають відсотків 25 і формуються, головним чином, за рахунок основної футбольної команди - преміальні від УЄФА за участь в єврокубках і збори за квитки", - заявив перший віце-президент.

Суркис повідомив, що йому належить 20% акцій "Динамо". Згідно з офіційною довідкою, яку наводить "2000", іншими акціонерами клубу є Валентин Згурський - 12%, Фізкультурно-спортивне товариство "Динамо" (Київ) - 10%, Soccer Marketing International Ltd (Лондон, Великобританія) - 31%, Hambey Trading Corporation (Британські Віргинські острови) - 9%.

Ще 18% акцій належать компанії Pacific International Sport Clubs Ltd (Маврикій), яку "2000" називає структурою бізнесмена Костянтина Григорішина.

Суркис підкреслив, що всі нинішні співвласники клубу можуть викупити акції пропорціонально до своєї пайовій участі.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Проти емісії Суркісом динамівських "футбольних" акцій зіграли в футбол

"Динамо"-машина


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування