Буш закликав Кучму передати владу наступнику

П'ятниця, 20 серпня 2004, 21:19
Президент США Джордж Буш закликав Леоніда Кучму провести чесні вибори і передати свою посаду "наступникові", що втілюватиме в життя "демократичний вибір народу".

Про це йдеться у листі президента США до Кучми з нагоди Дня незалежності України, повідомляє прес-служба українського президента.

"За 13 років незалежності Україна досягла значних успіхів. Ніщо не може так закріпити цей спадок більше ніж проведення вільних, справедливих та прозорих виборів восени цього року та передачі Вашого високого (президентського – прим. прес-служби) посту наступникові, який втілюватиме в життя демократичний вибір народу України", - говориться у листі Буша.

"Чисельні друзі України у США продовжуватимуть спостерігати за демократичними перетвореннями в Україні з великою зацікавленістю", - продовжив американський президент.

Він побажав миру, свободи та процвітання Україні та її народу.

Вітання на імя Кучмі надійшло від президента державної ради і ради міністрів Республіки Куба Фіделя Кастро, який підтвердив намір і надалі зміцнювати відносини й співробітництво між українським та кубинським народами.

Президент Палестини Ясір Арафат у своєму привітанні зазначив, що пишається "відносинами міцної дружби та співробітництва, які зв'язують наші країни та наші дружні народи".

Він висловив сподівання, що й "надалі ці відносини будуть розвиватися на користь обох народів та послужать їх цілям і взаємним інтересам".

Поздоровлення та найщиріші побажання українському народові з нагоди свята надійшли також від Федерального президента Австрійської Республіки Хайнца Фішера, її Величності королеви Єлизавети другої, президента Республіки Македонія Бранко Црвенковського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...