Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Репресії проти "Волі" – Васильєв хоче, щоб "Київську русь" дивився весь Київ?

Субота, 21 серпня 2004, 11:20
Арешт керівництва "Воля-кабель" може бути пов'язаний із спробами генпрокурора Геннадія Васильєва домогтися більш вигідних умов трансляції свого телеканалу "Київська русь".

Таку думку в коментарі "Українській правді" висловив голова комітету Верховної Ради зі свободи слова Микола Томенка.

За словами Томенка, днями "Воля-кабель" отримала припис прокурора Дніпровського району Києва "про перевірку за зверненням шести громадян, які скаржилися щодо обмеження їхніх прав при вільному перегляді програм пакету "соціальний" "Волі-кабель".

Прокурор вимагав "негайно усунути порушення закону щодо обмеження прав споживачів", які хотіли бачити канал "Київська русь" у "соціальному пакеті" оператора "Воля кабель". Він є більш дешевий, ніж "комерційний пакет", де зараз транслюється "Київська русь".

Томенко сказав, що припис підписаний прокурором Дніпровського району столиці Ленським.

"Я можу це трактувати як використання генпрокурором службового становища і кричуще незнання медіазаконодавства", - зазначив Томенко.

Він сказав, що всі експерти знають, що канал "Київська русь" контролюється генпрокурором Васильєвим.

"Якщо розглядати "Волю" як підприємницьку структуру, то це те ж саме, що прийти в супермаркет і вимагати продавати тільки телевізори "Електрон", оскільки вони є вітчизняними і дешевими, а значить соціальними", - пояснив Томенко.

Томенко також зауважив, що новий арешт директора "Волі" Сергія Бойка збігся в часі з рішенням прокуратури Дніпровського району Києва.

"У цьому приписі я бачу ще один аргумент жорсткої позиції Генпрокуратури, яка вдруге арештувала керівника "Волі" Сергія Бойка, який ні від кого не ховався і перебував у Києві", - додав Томенко.

Як відомо, податкова міліція Дніпровського району Києва порушила кримінальну справу щодо директора "Волі-кабель" Сергія Бойка і головного бухгалтера Лесі Киселевської за звинуваченням в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Українська Правда" звернулася до прес-служби Генпрокуратури щодо реакції Геннадія Васильєва на заяву Томенка. Там сказали, що у разі необхідності відомство оприлюднить свій коментар.

"Українська правда"

Читайте також:

ЗНОВУ АРЕШТУВАЛИ КЕРІВНИЦТВО "ВОЛІ-КАБЕЛЬ"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування