Тимошенко не пратиме білизну Ющенка. Вона краще очолить повстання

Субота, 21 серпня 2004, 15:07
Юлія Тимошенко заявляє, що незважаючи на труднощі їй вдалося налагодити співробітництво зі штабом Віктора Ющенка.

"Більшу частину того часу, який я мала б витратити на творення, на зміну не дуже позитивних тенденцій у розвитку виборчої кампанії, мені довелося присвятити координуванню своєї роботи з діяльністю штабу Віктора Ющенка", повідомила вона в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня" .

"Впоратися з цим завданням мені видалося складніше, ніж провести власну кампанію", додала вона, оскільки “система компромісів, впливу, прийняття рішень у "Нашій Україні" настільки непрогнозована, що знадобилося дуже багато часу, аби інтегруватися до неї".

Однак співробітництво зі штабом Ющенко "вдалося трохи впорядкувати, як і взаємодію між політичними силами всередині самої "Нашої України" і тепер "ми, здається, можемо розпочати творчу діяльність на благо виборчої кампанії імені Віктора Андрійовича Ющенка", говорить Тимошенко.

При цьому вона нагадала свою обіцянку про готовність "прати білизну в штабі гідного кандидата в президенти".

"Нічию білизну я не маю наміру прати, оскільки, якщо я прийшла в команду, то пратимуть усі. А я стежитиму за тим, щоб це прання відбувалося якісно", - уточнила Тимошенко свою роль у виборчій кампанії.

Тимошенко заявила, що опозиція серйозно готується до можливості повторення мукачевського сценарію на майбутніх виборах президента.

"Коли, нехтуючи законом і правом, попри вибір людей і всі наші зусилля, аналогічно тому, як це сталося в Мукачевому, переможцем на виборах оголосять представника влади, ми не просто організуємо й очолимо справжнє повстання", заявила вона.

Вона також підтвердила наявність конфіденційних домовленостей між нею і Ющенко, укладених перед підписанням коаліційного договору. Тимошенко уточнила, що "всі умови, що висувала перед підписанням договору наша команда, були враховані".

Разом з тим вона підтвердила, що її блок не увійде до майбутньої партії, що об'єднає прихильників Ющенка.

"Я можу категорично відповісти — ні. Цього не буде. Бо ми з Віктором Андрійовичем дуже різні люди. У нас різні погляди на дуже багато питань. Якщо сказати про це в цілому, то мені здається, що Ющенко більш радикально ліберальний. А я як лідер блоку, як керівник партії дотримуюся лівіших поглядів", пояснила вона свою позицію.

Їй би хотілося, сказала Тимошенко, щоб "Батьківщина" залишилася сильною, самостійною партією", що "і надалі нарощуватиме свою міць і на парламентські вибори піде автономно".

P.S. Як повідомляє штаб Ющенка, 22-23 серпня Ющенко і Тимошенко вперше здійснять спільну поїздку на Дніпропетровщину.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News