Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин нагадав Кучмі й Януковичу, як вони теж брали участь в "кружку хорового співу"

Субота, 21 серпня 2004, 16:27
Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що парламент може запросити на відкриття сесії всіх 26 кандидатів у президенти.

Про такий намір він повідомив у суботу в інтерв'ю журналістам у Полтавській області в ході відвідування Національного Сорочинського ярмарку.

"Може, вони хоч раз зберуться усі разом у Верховній Раді", - сказав Литвин, слова якого передає Інтерфакс-Україна.

Він також вважає, що на сьогодні вже не актуальне підписання кандидатами в президенти угоди про чесні вибори.

На його думку, "тут у більшій мірі спрацьовує принцип - якщо не я ініціював такі пропозиції, то їх потрібно зарубати на корені".

Литвин вважає, що зараз у такому договорі "нема сенсу", оскільки він був актуальний на початку виборчої кампанії і міг зіграти роль своєрідного "морального запобіжника".

А тепер, за його словами, "почали говорити, що підписання такого договору рівносильно тому, що пропонувати створити кружок хорового співу в оперному театрі, оскільки є Конституція і закони, і їх потрібно виконувати".

"Однак тим, хто висловлює таку тезу, я хотів би нагадати, що вони неодноразово ініціювали підписання різних угод - про створення парламентської-урядової коаліції і так далі, хоча в такому випадку також можна було аргументувати, що є і Конституція, закони і їх необхідно виконувати", – додав Литвин.

"Але вони підписували ці угоди", - підкреслив спікер.

Як відомо, проти підписання договору про чесні вибори з процитованої Литвином аргументацією виступили президент Кучма, прем'єр Янукович і глава фракції СДПУ(о) Кравчук – усі вони були подписантами договору про коаліцію.

Говорячи про виборчу кампанію, Литвин підкреслив, що "зараз політична кампанія замість загальноукраїнської розмови звелася до дрібного зведення рахунків між кандидатами".

Литвин також відзначив, що народні депутати повинні знайти узгоджене рішення у питанні політичної реформи, щоб уникнути дестабілізації в державі.

"Сьогодні і так є багато факторів, що будуть каналізувати політичну енергію в різних напрямках, що буде призводити до розриву тканини суспільства і поглиблення протистояння на всіх рівнях - територіальному, політичному, релігійному", - відзначив спікер.

"Необхідно працювати на консолідацію", - підсумував він.

Крім цього, Литвин підкреслив необхідність уникнути протистояння у Верховній Раді.

Для цього, на його думку, у парламенті потрібно створити структуру вироблення узгоджених рішень з питань ведення виборчої кампанії.

"Верховна Рада завжди була чуйним барометром, і в переважній більшості приймала рішення, які відповідали загальним настроям у суспільстві", - підкреслив спікер.

Читайте також:

Кравчук не радить Януковичу зв'язуватися з популістами

КУЧМІ НЕ ПОТРІБНА ДЕКЛАРАЦІЯ ПРО ЧЕСНІ ВИБОРИ, БО ВІН НЕ ВІРИТЬ У ГРУЗИНСЬКИЙ ВАРІАНТ

Януковичу не потрібна Декларація про чесні вибори. А потрібне слово


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування