Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хоч молодики поламали прапори, Кучма побачив ющенківців з 2-го поверху автобуса

Субота, 21 серпня 2004, 20:56
21 серпня, пiд час вiзиту Леоніда Кучми до Харкова, мiсцева влада та невідомі молодики спробували перешкодити агiтацiї за кандидата в президенти Вiктора Ющенка.

З ранку суботи мiлiцiя без будь-яких пояснень та аргументiв прибрала два намети з центральної площi, які "вiдповiдно до чинного законодавства i з дотриманням усiх формальностей" встановив Харкiвський регiональний штаб Ющенка для збору пiдписiв громадян на пiдтримку їх кандидата.

"Однак оскiльки жодних заборон чи застережень при цьому нам не висловили - представники штабу знову виставили в центрi мiста два намети i продовжили збiр пiдписiв", - цитує нардепа Володимира Фiленка прес-служба штабу Ющенка.

Після цього міліція вирішила оточити намети автобусами - "щоб гарант пiд час проiзду мiстом не побачив намети оранжевого кольору".

"За пiвгодини до проїзду Кучми центром мiста бiля наметів раптом з'явилися два автобуси молодикiв спортивної статури. Всi, як один, були одягненi у спортивнi костюми".

Судячи з того, як молодики злагоджено, "зi знанням справи" поводилися з активiстами, Філенко висловив припущення, що це могли бути або члени якогось угруповання, або переодягненi працiвники мiлiцiї.

"Коли до проiзду кортежу Кучми залишалося кiлька хвилин, молодики швидко розгорнули своi транспаранти, а у прихильникiв Ющенка почали вiдбирати прапори та ламати древка", розповів депутат.

За його словами, мiлiцiя "спокiйно стежила за тим, як молодики "наводили порядок".

Однак, за словами Фiленка, "всi потуги чиновництва вiдгородити Кучму з Медведчуком вiд оранжевих наметiв виявилися марними".

"Харкiвськi "кризовi менеджери" не врахували, що Кучма їхатиме мiстом у комфортабельному двоповерховому автобусi, з якого прекрасно видно все, що вiдбуваiться на тротуарах. І прихильники Ющенка, яких пiвдня намагалися закрити автобусами, "привiтали" Кучму тими прапорами, якi вцiлiли пiсля нападу "браткiв", - іронізує Філенко.

Він повідомив, що через кiлька хвилин пiсля того, як Кучма залишив центр Харкова, молодики органiзовано сiли в автобус i поїхали в невiдомому напрямку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування