Через ЄС грабують прикордонні регіони України, лякає Янукович

Неділя, 22 серпня 2004, 10:38
Кандидат у президенти Віктор Янукович знову підтверджує власну ідею щодо того, що ніж інтегруватися до ЄС, краще побудувати його в Україні.

Говорячи про розширений ЄС у своїй промові з нагоди Дня незалежності в Кабінеті міністрів, Янукович зазначив, що Євросоюзу не до Києва через внутрішні проблеми Брюсселю. Він додав: "Сьогодні створено бюрократичний механізм управління цим монстром і там є багато суперечностей".

Тож, членство в ЄС не є українською самоціллю, наголосив потенційний президент України, аргументувавши це зокрема підвищенням цін у сусідній Польщі після вступу до ЄС, через що почали "грабувати і вивозити в Європу" українські прикордонні регіони.

Більш лояльним у своїй промові чинний прем'єр був до взаємин із НАТО, які, на його думку, не варто погіршувати, повідомляє Українська служба ВВС.

"Щодо стосунків із НАТО, нам їх не треба погрішувати. Але ми не повинні ні перед ким повзати на колінах"

У програмі кандидата в президенти Віктора Януковича окремим пунктом у зовнішній політиці винесені лише стосунки з Росією, натомість докладно не сказано про співпррацю ані з ЄС, ані з НАТО.

Про зміну зовнішньополітичного курсу Києва заговорили відтоді, як президент вилучив євроатлантичну інтеграцію із воєнної доктрини України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News