У Швейцарії знають доказ безпрецедентної корупції в Україні

Понеділок, 23 серпня 2004, 11:37
Іноземні інвестиції не надходять в Україну через те, що вона вважається однією з найкорумпованіших країн світу.

Про це йдеться в коментарі швейцарської газети "Нойє Цюрхер Цайтунг" про інвестиційний клімат в Україні, повідомляє "Німецька хвиля".

"Українська біржа активна, однак за кількістю акцій та за обсягами торгів ще не є значною. Великі західні інвестори ще не вступили в гру. (...) Те, що вони не біжать стрімголов до Києва, має багато пояснень. По-перше, бракує потенційних можливостей для вкладення великих коштів. По-друге, обережність інвесторів пояснюється й тим, що Україна протягом багатьох років вважається однією з найкорумпованіших країн світу", - зазначає "Нойє Цюрхер Цайтунг".

Видання нагадує, що за річним рейтингом "Трансперенсі Інтернешнл" Україна посідає 106-е місце, далеко позаду Молдови, Китаю, та Росії.

"Така країна навряд чи здатна привабити великі інвестиції. Навіть за умов, коли гроші не вкладають безпосередньо в економіку, а зберігають відносно безпечно у формі акцій", - зазначає "Нойє Цюрхер Цайтунг".

"Скандальний продаж державного металургійного гіганту "Криворіжсталь" консорціуму, який контролює зять президента Кучми Віктор Пінчук та донецький магнат Рінат Ахметов, ще більше утвердив репутацію України як притулку безпрецедентної корупції, - наголошує "Нойє Цюрхер Цайтунг".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування