ЮЩЕНКО НЕ ГОТУВАВ ПРОВОКАЦІЇ І ВИМАГАЄ ВІДСТАВКИ ВАСИЛЬЄВА, БІЛОКОНЯ, СМЕШКА

Понеділок, 23 серпня 2004, 11:57
Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко закликають президента Кучми відправити у відставку силовиків за втручання у політичну боротьбу.

Про це ідеться у заяві Ющенка і Тимошенко, які відреагували на заяву керівництва СБУ, МВС та Генпрокуратури, які в неділю ввечері повідомили, що "у деяких опозиційних штабах готуються небезпечні провокації з метою дестабілізації в країні".

"Я представляю силу, яка лідирує в перегонах. І мені нелогічно готувати силові сценарії", - заявив Ющенко у понеділок на прес-конференції у Дніпропетровську.

"Силовий варіант влаштовує одну сторону – владу, яка програє на виборах", - додав Ющенко.

Коментуючи слова силовиків, що дестабілізацію опозиція хотіла почати з Дня незалежності, Ющенко сказав: "На 24 серпня ми нічого не планували. Це наше свято, не їхнє (влади). І це було б принизливо вступати з нею в полеміку на трибуні, на Хрещатику…"

"У рядах влади почалася паніка", - сказала Тимошенко, яка також брала участь у прес-конференції. "Влада володіє інформацією, як готується наша коаліція до виборів, і вони хочуть включити превентивні заходи".

"Вони бачать, що ми не дозволимо сфальсифікувати вибори", - додала вона.

"Наш візит у Дніпропетровську область показав, що на Сході України Віктор Андрійович може мати не менший показник на виборах, ніж у Центрі", - сказала Тимошенко.

Коментуючи можливі варіанти зриву виборів, описані у позаминулому “Дзеркалі тижня”, Тимошенко сказала: "Янукович, вклавши стільки зусиль, не допустить, щоб не було визнано вибори. Він зробить інакше - через фальсифікацію буде доводити, що він виграв вибори".

Однак, за словами Тимошенко, за рейтингом Янукович значно поступається Ющенку: "Соцопитування не можуть дати об’єктиву картину. Люди залякані, і коли в них питають, за кого ви голосуватимете – вони думають, що перед ним не соціолог, а провокатор"

За словами Тимошенко, вони разом із "російською структурою закінчили достатньо складне соціологічне дослідження – де ставляться непрямі питання, а по їх відповідям вимірюється рейтинг".

"Так от, за цими даними у Ющенка 51,7%, у Януковича – 5,33"%, - сказала Тимошенко.

"Українська правда", Дніпропетровськ

Читайте також:

СИЛОВИКИ ПОГРОЖУЮТЬ ОПОЗИЦІЇ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування