Ющенко каже, що народ "до хрипоти" вимагає зміни "азіатсько-сімейної" влади

Понеділок, 23 серпня 2004, 12:52
Коаліція Віктора Ющенка вважає за необхідне проведення позачергової сесії парламенту, але сумнівається, що це відбудеться.

"Після заяви силовиків про погрозу дестабілізації, після самоспалення агітатора за Ющенка у нормальній країні слід збирати позачергову сесію, однак у нас є підозри, що в Україні це зроблено не буде", - сказала Юлія Тимошенко в коментарі "Українській правді".

За її словами, опозиція може зібрати 150 підписів, необхідних для позачергової сесії, але "проблема в тому, що її ніхто не буде проводити".

Зараз, за словами Тимошенко, питання про проведення позачергової сесії ще обговорюється.

На прес-конференції у Дніпропетровську Тимошенко розповіла, що за дорученням коордради коаліції за Ющенка вона відповідає за виборчу кампанії у Кіровоградській, Сумській, Дніпропетровській, Волинській, Луганській і Донецькій областях.

На питання про час відвідання Донецької області Ющенко сказав, що "ця інформація є конфіденційною", щоб влада не змогла вжити контрзаходів.

На питання про головну проблему, яку піднімали люди під час виборчого туру Ющенко сказав, що "люди до хрипоти вимагають зміни влади"

"Не змінивши нинішню диктаторську модель, модель азіатського сімейного керівництва в Україні ніхто не зможе себе реалізувати", - додав Ющенко.

Говорячи про порушення під час кампанії Ющенко сказав, що юридичний департамент, очолюваний Миколою Катеринчуком, з початку виборів зафіксував понад 1 000 випадків.

"Щоденно ми отримуємо по 5-10 свідчень із кожної області", - сказав він. У свою чергу Тимошенко додала, що розглядати всі ці випадки після обрання президента буде вже новий генпрокурор.

Ющенко висловив задоволення першим днем туру Дніпропетровщиною. За його словами, мітинги в Дніпропетровську, Верхньодніпровську, Вільногірську і Жовтих водах відвідало 20 тисяч осіб. В понеділок він побуває в Першотравенську, Новомосковську та Павлограді.


Українська правда, Дніпропетровськ

Читайте також:

СИЛОВИКИ ПОГРОЖУЮТЬ ОПОЗИЦІЇ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News