Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма думає, що Україна стрибнула "в царство свободи й демократії"

Понеділок, 23 серпня 2004, 14:18
Президент України Леонід Кучма заявляє, що нині Україна перебуває серед світових лідерів нарощення економічного потенціалу.

Про це він заявив 23 серпня, виступаючи на церемонії вручення державних нагород у Маріїнському палаці з нагоди Дня Незалежності України, повідомляє прес-служба президента.

"Ковалі нашого успіху – мільйони співгромадян, ті, хто своїми руками, серцем і розумом творить благополуччя власне й державне. Саме наш працелюбний народ – творець усіх перемог", - сказав Кучма.

"Що ж до тих, хто заперечує наші здобутки – а таких критиканів, на жаль, чимало, особливо в цей бурхливий виборчий рік, – то вони намагаються применшити досягнення всього українського народу", - додав він.

За словами Кучми, з 1991-го "ми збудували суверенну державу, сформували національну економіку, здійснили грандіозний стрибок із тоталітаризму в царство свободи й демократії, почали утверджувати українську політичну націю, що виросла з уламка колишнього "радянського народу".

"Ось на цих чотирьох стовпах і тримається наш сьогоднішній і, переконаний – завтрашній успіх. Ось де слід шукати початок сучасного українського шляху в цьому мінливому світовому просторі", - переконаний Кучма.

"На словах "маленького" українця захищає кожен великий вождь, кожна політична сила. А що на ділі? Як кажуть, поживемо – побачимо. Але, на жаль, нерідко трапляється так, що їхні слова – це одне, а діло – зовсім інше", - сказав Кучма.

Він висловив переконання, що "в будь-якому разі Україна й далі збиратиме плоди того, що вже зроблено за ці роки, а це плоди й ваших старань".

Президент висловив побажання, щоб День незалежності став "святом політичного примирення, приборкання надто бурхливих пристрастей, які заважають чути одне одного".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування