Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко все ще сподівається, що Кучма робить те, що обіцяє

Понеділок, 23 серпня 2004, 14:30
Віктор Ющенко вимагає від президента "невідкладно" відправити у відставку Генпрокурора Геннадія Васильєва та "виконати власні обіцянки i забезпечити проведення чесних i прозорих президентських виборів в Україні".

"Початок виборчої кампанії свідчить, що вся владна вертикаль вишикувана на підтримку одного кандидата від влади - діючого прем'єра Януковича. Генпрокуратура захищає права i свободи не українських громадян, а обслуговує лише одну людину - провладного кандидата Януковича. Генпрокуратура є активним i протизаконним учасником виборчого процесу на боці єдиного кандидата від влади", йдеться у зверненні Ющенка.

Він нагадав, про стеження за нім співробітниками МВС на Ай-Петрі, провокації на дорозі з водієм КАМАЗу, зрив зустрічей з опозиційними кандидатами, фізичні погрози його життю, на що не було жодної реакції Генпрокурора.

Разом з тим відсутня реакція Генпрокурора й на те, що громадян примушували до збору підписів і до участі в масових акціях на підтримку Януковича, на "шалений тиск" на активістів опозиційних кандидатів, на порушення принципу рівного висвітлення діяльності кандидатів у президенти у ЗМІ на користь кандидата від влади.

Ющенко назвав "апофеозом застосування адміністративного ресурсу" спробу самоспалення жителя села Зеремля Баранiвського району Житомирської області Алiка Асланова перед приміщенням районноi прокуратури.

"Зробив він це після того, як голова районної державної адміністрації Дикий цинічно відмовив йому у наданні техніки, мотивуючи свої дii тим, що Алiк Асланов збирає пiдписи i агiтує за Ющенка".

"Горiла не лише людина, вогнем знищено залишки законності i справедливостi у державi. "

На думку Ющенка, політична відповідальність за трагедію лягає на Януковича, "на користь якого застосовується тотальний адміністративний терор".

А "повну відповідальність" має понести i Геннадій Васильєв, який "допустив факти беззаконня i перетворився з Генерального прокурора України на захисника інтересів однієї людини - Януковича".

Читайте також

АГІТАТОР ЗА ЮЩЕНКА ВЧИНИВ АКТ САМОСПАЛЕННЯ



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування