Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма хоче, щоб Янукович також був при владі 10 років?

Понеділок, 23 серпня 2004, 18:34
Президент Кучма впевнений, що його курс державноi полiтики одержить продовження в наступнi 10 рокiв.

Про це вiн заявив, виступаючи в Києвi в палацi "Украiна" на святкових зборах на честь 13 рiчницi незалежностi Украiни.

"Тривалість процесу українських перетворень об'єктивно потребує забезпечити спадковість політичного курсу. Наступне десятиріччя має бути і буде продовженням, а не запереченням і не зміною десятиріччя, що закінчується", - сказав Кучма.

На його переконання, нинішні вибори насправді зводяться до двох моделей подальшого розвитку держави.

Перша модель, за словами Леоніда Кучми, полягає у радикальній зміні правлячої еліти, позбавленні владних повноважень одних осіб і надання цих повноважень іншим особам: "Цілком можливо, що в такому разі це може призвести до виведення ситуації з соціально-політичної рівноваги, набутої такими неймовірними зусиллями. А відтак, і до згортання економічного ренесансу".

Друга модель розвитку, вважає Леонід Кучма, полягає у спадкоємності політичного курсу: "Завдання полягає у тому, щоб зробити все залежне для того, щоб застерегти Україну від сповненого ризиків і потрясінь першого варіанту розвитку подій".

Президент також заявив, що iноземнi держави i спостерiгачi придiляють надмiрну увагу виборам президента Украiни.

"Рекомендацiї, поради а то й вимоги або накази проводити iх (вибори) чесно i прозоро, нам не висловлював тiльки ледачий наш друг iз близького або далекого зарубiжжя" - сказав Кучма.

Президент зазначив, що в нього склалося враження, що все прогресивне свiтове спiвтовариство забуло про глобальнi справи i зайнялося виключно українськими виборами.

"Принаймнi такий шумовий ефект намагалась створити опозицiя i вiрнопiддана iй дуже незалежна преса", - зiронiзував президент.

Ведучи мову про наполягання з-поза кордону щодо чесного проведення виборів, президент заявив, що в Україні не повинні відбутися збройні сутички після виборів:

"Запевняю наших енергійних педагогів: ми ні за що не допустимо стрілянини з танків по парламенту, як це трапилось зовсім недавно і зовсім поруч з нами. І ні за що не допустимо більш, як місячного підрахунку голосів, як це трапилось також зовсім недавно, але, правда, не зовсім поруч з нами".

Президент упевнений у самостiйному i вiльному виборi украiнцiв на виборах президента. "Виборчий процес пiдходить до свого зенiту, але нiчого такого в Українi не вiдбувається. I не вiдбудеться. Все iнше вiдбудеться так, як вирiшить український народ", - сказав Кучма.

Вiн висловив упевненiсть, що Україiна продемонструе свою здатнiсть вiдповiдно до законодавства i демократичних принципiв провести вибори.

Під час виступу Кучма також висловив жаль, що серед полiтичних сил, якi висунули кандидатiв у президенти, не виявилося такої сили, яка б виступала в ролi миротворця як у полiтицi, так i в суспiльствi.

"В основi її (полiтичноi сили) позицii мають бути закладенi три "унiверсали" - людська гiднiсть, нацiональна еднiсть i громадянський патрiотизм. Формування такий нацiотворчоi полiтичноi сили - це одне з головних завдань на майбутне", - сказав глава держави.

За матеріалами ВВС та Українських новин

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування