Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз: у влади почався період "грибників"

Середа, 25 серпня 2004, 00:00
Кандидат у президенти Олександр Мороз переконаний, що влада задіюватиме найрізноманітніші методи, аби визнати вибори в жовтні 2004 року недійсними.

"Влада зацікавлена у визнанні виборів недійсними. Ціла команда - і Медведчук, і Кучма і губернатори - хочуть залишити все так, як є, щоб не віддати владу у чиїсь руки", – зазначив Мороз, перебуваючи у Львові.

"Набирається цілий комплекс порушень закону, які б дали змогу за формальними чи неформальними підставами визнати вибори недійсними".

"Влада хоче довести ситуацію до абсурду, яка б легко коментувалася як закордонними спостерігачами, так і місцевими аналітиками", – сказав Мороз.

Як приклади підготовки до фальсифікації Мороз навів вимоги щодо виборчих дільниць, згідно з якими передбачена обов’язкова наявність підсобних приміщень.

Також Мороз нагадав, що розподіл керівних посад у територіальних комісіях відбувався з порушеннями, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Мороз сказав, що в державних адміністраціях змушують державних чиновників збирати підписи за Януковича.

"Але ми повинні зробити все можливе, щоб представник від влади до другого туру не пройшов, і щоб це було настільки переконливо зроблено, щоб ніхто не зміг скористатися й визнати вибори недійсними", - додав Мороз.

Мороз також відзначив, що спостерігається збільшення популярності СПУ на Львівщині і загалом в Західній Україні.

"На зустрічах зі мною збирається стільки ж людей, як на акції "Повстань, Україно!". І це свідчить про те, що люди шукають виходу з нинішньої ситуації, і вони будуть прислухатися до кожної думки, яка не буде збігатися з офіційною позицією влади", - додав лідер СПУ.

Мороз також назвав заяву Генпрокуратури, СБУ та МВС про можливі провокації з боку опозиції агонією нинішньої влади.

"У будь-якому лісочку влада шукає грибників", - сказав він, повідомляють "Українські новини".

За його словами, влада дуже зацікавлена в тому, щоб визнати вибори недійсними, додавши, що після цього, можливо, буде введені надзвичайний стан або проведені наступні вибори, але вже за участю президента Леоніда Кучми.

Як повідомляв агентство, у неділю, 22 серпня, СБУ, Генпрокуратура і МВС заявили, що опозиція готує провокації з метою дестабілізації ситуації в країні і може організувати масштабний протест у разі її поразки на виборах Президента.

Як відомо, у 2000 році СБУ, яку очолював Леонід Деркач оголосила про розкриття заколоту "грибників" – група пенсіонерів начебто готувала державний переворот, диверсії. Доказом цього нібито були карти, які самі заколотники назвали картами грибних місць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування