На дільницях у день виборів не буде даних про судимості Януковича

Середа, 25 серпня 2004, 11:22
Кандидат у президенти Віктор Янукович не збирається виконувати вимоги конкурента Віктора Ющенка і вносити до автобіографії, поданої до Центральної виборчої комісії, додаткові відомості про колишні судимості.

Представник Януковича у ЦВК Степан Гавриш в інтерв'ю "Німецькій хвилі" назвав такі вимоги провокативними та незаконними.

За його словами, Янукович не є судимою людиною, адже колишні вироки скасовані.

Тому, вважає Гавриш, попри прагнення опонентів дискусія щодо доповнення біографії кандидата від влади відомостями про його ув'язнення не відбудеться.

Крім того, Гавриш нагадав, що під час затвердження Януковича прем'єром той не приховував свого минулого перед парламентом, і це не завадило "Нашій Україні" проголосувати "за" (Від УП: Гавриш повідомив неправдиву інформацію, оскільки за Януковича із членів "Нашої України" проголосував лише депутат Омельченко).

Ющенко та його соратники мотивують свої вимоги правом українців знати кримінальні подробиці з життя претендента на найвищу державну посаду.

Як зазначає "Німецька хвиля", вирішальну роль біографічні дані можуть зіграти не під час виборчої кампанії, а саме в день голосування, оскільки на кожній виборчій дільниці будуть розміщені стенди з інформацією про життєвий шлях усіх учасників виборчих перегонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування