Розрив між Ющенком і Януковичем 2,5% - показало соцдослідження на замовлення радника Медведчука

Середа, 25 серпня 2004, 13:42
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко і прем'єр Віктор Янукович зберігають лідируючі позиції в рейтингу найбільш популярних кандидатів у президенти України.

За даними соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 7 до 15 серпня у всіх регіонах України, за Ющенка готові проголосувати 30% українців (стільки ж, скільки в минулому місяці), за Януковича - 25% (стільки ж, скільки в минулому місяці).

Були опитані 2002 респонденти, погрішність вибірки становить менше 2,4% (без урахування дизайну-ефекту).

За лідера Компартії Петра Симоненка готові віддати голоси 8% (в минулому місяці - 9%), за лідера Соцпартії Олександра Мороза - 8% (в минулому місяці - 6%).

За лідера Прогресивної соціалістичної партії Наталю Вітренко готові проголосувати 2%, за лідера Партії промисловців і підприємців Анатолія Кінаха - 1% (в минулому місяці - 2%).

Ще 19% респондентів не визначилися зі своїми симпатіями, а 4% висловили намір голосувати проти всіх.

При цьому 69% опитаних упевнені, що взяли б участь у виборах (в липні - 63%), 15% скоріше за все взяли б участь у виборах (в липні - 19%), 7% ще не вирішили (стільки ж в липні) і 8% не взяли б участі в голосуванні (в липні - 11%).

У разі виходу лідерів рейтингу до другого туру, за Ющенка готові віддати свої голоси 39,2% респондентів (в минулому місяці - 39,3%), за Януковича - 36,7% (в липні - 36,5%).

При цьому 14,5% поки що не визначилися, а 9,7% сказали, що проголосували б проти обох кандидатів.

"Контр-рейтинг" (частка опитаних, які не проголосують за кандидата за жодних умов) двох лідируючих кандидатів приблизно однаковий: 24,7% у Ющенка і 23,4% у Януковича.

У порівнянні з минулим місяцем відмінності за цими показниками статистично незначущі (в липні вони були рівні, відповідно, 22,1% і 20,0%).

За рівнем довіри лідирують також два основних кандидати: Ющенко - 32,5% (в липні - 35,8%) і Янукович - 28,7% (в липні - 30,1%).

Рівень недовіри до цих двох політиків: Ющенко - 26,8% (в липні - 28,3%), Янукович - 27,9% (в липні - 25,8%).

При цьому 51,3% опитаних думають, що наступним президентом буде Янукович (в липні - 46,3%), 15,7% вважають, що переможе Ющенко (в липні - 16,5%).

У перемогу Мороза і Симоненка вірять лише по 1,1% опитаних, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Дане опитування було проведене Київським міжнародним інститутом соціології, що співробітничає з Михайлом Погребинським, радником Медведчука - вони разом проводять "хвилі дослідження громадської думки "Діалог".

Раніше дослідження КМІС повідомляло про скорочення розриву між Ющенком і Януковичем до 3%.

Про минулі результати соцдослідження на замовлення Погребинського читайте тут:

ЗА МІСЯЦЬ ЯНУКОВИЧ НАБРАВ 5% РЕЙТИНГУ

Читайте також:

Ющенко переможе Януковича з розривом у 6% або 18%

Розрив між Ющенком і Януковичем - де правда?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування