Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Письменники підтримали Ющенка, поки Околітенко не пішла за Януковича

Середа, 25 серпня 2004, 15:03
Національна спілка письменників України на майбутніх президентських виборах підтримає кандидатуру Віктора Ющенка, заявив глава союзу Володимир Яворівський.

На прес-конференції в середу в Києві він повідомив, що таке рішення ухвалила рада НСПУ, що зараз проходить у Києві.

За словами Яворівського, засідання усе ще триває, також готується заява до громадськості й інтелігенції України з проханням підтримати Ющенка на виборах.

Разом з тим, відзначив він, що підтримка Ющенка не беззастережна.

"Ми ставимо перед Ющенком певні умови: книговидання, що майже зникло в Україні, рівень пенсій письменників і багато іншого", - сказав він.

Обґрунтовуючи причину вибору письменниками саме цього кандидата, Яворівський заявив, що "серед усіх кандидатів це єдина духовна людина, що уже довела свою духовність, перебуваючи на посаді прем'єра".

У той же час Яворівський висловив стурбованість тим, що в четвер у Києві відбудеться засідання Верховного суду з питання про легітимність переобрання керівництва НСПУ (узимку минулого року відбувся з'їзд деяких членів НСПУ, на якому главою спілки була обрана Наталя Околітенко. Частина спілки не визнає цього з'їзду), на якому може бути ухвалене рішення щодо легітимності переобрання керівництва спілки.

"Влада хоче привести до керівництва в союзі Околітенко, яка заявить про підтримку Януковича - у цьому ніхто не сумнівається", - заявив Яворівський.

Він повідомив також, що нарада НСПУ буде завершена не в середу , а в четвер, після ухвалення рішення Верховним судом. На завтрашнім продовженні засідання ради буде ухвалено рішення про подальші дії, у випадку негативного рішення Верховного суду.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування