Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Акція протесту заблокувала лівий берег Києва

Середа, 25 серпня 2004, 16:25
Кілька тисяч людей, що торгують на ринку Троєщина в Києві, де в п'ятницю 20 серпня прогриміли вибухи, продовжують пікет, виступаючи проти закриття ринку. Пікетники блокували 4 вулиці, що прилягають до ринку (Електротехнічну, Братиславську, Драйзера і Ватутіна), а також Московський міст.

Як повідомляє центр громадських зв'язків Головного управління МВС України в Києві, торговці вимагають від київської влади не закривати ринок (ринок зараз тимчасово закритий, рішення про поновлення його роботи або закриття до закінчення розслідування кримінальних справ, пов'язаних з вибухами, ухвалить у середу Київрада).

На даний момент, за інформацією ЦГС, кількість пікетників зросла до декількох тисяч осіб.

Більш докладної інформації з приводу того, що відбувається на ринку Троєщина, у столичному головкомі міліції поки немає.

Разом із тим у департаменті ДАІ МВС Україні агентству повідомили, що пікетники стоять "живою стіною", перекривши магістраль по вулиці Братиславській і Московському мосту.

"Зараз цілком перекрито рух на Лівий берег і назад", відзначили в департаменті.

За інформацією ДАІ, пікетники розбили шибки однієї з машин, що проїздила поруч.

Однак, як підкреслили в ДАІ, пікетники все-таки пропускають "швидкі" і інші спецавтомобілі.

Для розслідування причин і обставин інциденту створена комісія з представників Київдержадміністрації, столичного головкому міліції, міської санепідемстанції і Головного управління з питань НС у Києві.

У результаті двох вибухів на Троєщинському ринку в лікарню потрапили 11 осіб, із них 2 було у важкому стані, а 9 -середньої тяжкості. Серед потерпілих були іноземці - громадяни В'єтнаму, Пакистану й Бангладеш. У вівторок у лікарні швидкої допомоги померла жінка, одна з потерпілих від вибуху. Саморобний вибуховий пристрій був у сміттєвих баках.

За фактом події порушена кримінальна справа за статтею 296 Кримінального кодексу України "хуліганство", а також за статтею 121 "навмисне тяжке тілесне ушкодження".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...