Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські політологи пророкують перемогу Януковича і жодних революцій

Середа, 25 серпня 2004, 16:54
Після президентських виборів загострення політичного протистояння в Україні малоймовірне, вважає президент російського Інституту національної стратегії (ІНС) Станіслав Бєлковський.

Таку думку він висловив на прес-конференції в агентстві Інтерфакс-Україна у середу, коментуючи заяви штабів деяких кандидатів у президенти України про те, що перемога на виборах-2004 того чи іншого претендента може стати причиною загострення конфліктної ситуації в країні.

"Вважаю, що імовірність цього зводиться до нуля", - сказав Бєлковський, додавши, що це - не більш ніж пропагандистська теза.

Відповідаючи на питання про те, чи можлива перемога на виборах кандидата, на якого ніхто не робить ставок, Бєлковський підкреслив, що для Росії не так важливо хто саме переможе, а важлива та модель розвитку держави, якій Україна буде слідувати.

Політолог підкреслив, що одним із хибних стереотипів є той, що Росія нібито прагне до поглинання України і загального контролю над нею. За його словами, навіть якщо виходити з того, що Росія зацікавлена в тім, щоб Україна знаходилася в сфері її впливу, на сьогодні в Росії немає суб'єкта такого впливу.

Політика Росії щодо України зводиться до економічної експансії, вважає Бєлковський, і "глибоко помилково ототожнювати подібного роду економічну експансію з експансією політичною".

Політолог вважає, що купівля українських підприємств російським бізнесом - величезне благо для України. "Чим більша економічна експансія в Україну, тим менше її політична експансія", - думає Бєлковський.

В той же час голова Громадської ради україно-російського співробітництва, директор міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень В'ячеслав Ігрунов вважає, що перемогу на виборах президента України одержить чинний прем'єр Віктор Янукович.

Таку думку він висловив РІА Новини, повідомляє "Громадське радіо".

"Сьогодні очевидно, що подальший розвиток України тісно зв'язаний з Росією. Це не може позначитися на поточних процесах ",- сказав політолог.

На думку Ігрунова, "другий тур неминучий. В другому турі голосування звичайно відбувається на негативних принципах, своєрідна боротьба антипатій. У цьому сенсі велика частина України надає перевагу Януковичу. Він буде підкреслено проросійським".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування