Агенти Медведчука змагаються, у кого буде меншим розрив Ющенко-Янукович

Середа, 25 серпня 2004, 18:05
Рейтинг кандидата у президенти Віктора Януковича стабілізувався на рівні 23%, але його розрив з рейтингом кандидата Віктора Ющенка продовжує скорочуватися, і вже досяг 3%.

Такі підсумки опитування російського Фонду "Общественное мнение" від 22 серпня оприлюднив політтехнолог Глєб Павловський, котрий, як вважається, працює на Януковича.

Павловський повідомив, що згідно з даними Фонду "Общественное мнение", уперше після офіційного початку виборчої кампанії зафіксоване деяке зниження рейтингу Ющенка (на 1%) - до 26%.

Саме за рахунок цього зниження скоротився розрив між двома кандидатами. Одночасно продовжує скорочуватися прогнозний рейтинг Ющенка у другому турі, при виборі між ним і Януковичем.

Тепер у другому турі позиції цих двох кандидатів практично зрівнялися, і становлять 35% у Ющенка і 34% у Януковича.

При цьому частка респондентів, які заявляють про свою довіру Януковичу, зросла в кінці серпня до 27%.

Коментуючи такі соціологічні дані, президент російського Фонду ефективної політики Глєб Павловський зазначив: "Кожне опитування показує невблаганне скорочення розриву з боку Януковича, котрий наздоганяє Ющенка. У другому турі Янукович вже його практично наздогнав - розрив у 1% статистично незначущий".

"Достатньо поглянути на криву стійкого зростання рейтингу підтримки Януковича, щоб зрозуміти, що вже у вересні він випередить колишнього опозиційного фаворита", - переконаний Павловський.

Раніше про це ж заявив начштабу Януковича Сергій Тігіпко.

Від УП: В повідомленні, переданому "Інтерфакс-Україна", не наведена обов'язкова при соцопитуваннях інформація - не сказано ні скільки людей було опитано, ні яка погрішність, ні коли і де було проведене опитування.

Російський фонд "Общественное мнение" є структурою, яка давно і тісно працює з Павловським. На неї активно посилався Сергій Доренко в ефірі каналу ОРТ під час боротьби з блоком Лужкова-Примакова на виборах до Держдуми РФ в 1999 році.

У середу вже було оприлюднено дані соцопитування, проведеного на замовлення Михайла Погребинського - радника Медведчука. Там були інші цифри - розрив між Ющенком і Януковичем становив не 1%, а 2,5%.

Читайте також:

Розрив між Ющенком і Януковичем 2,5% - показало соцдослідження на замовлення радника Медведчука

Розрив між Ющенком і Януковичем - де правда?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування