Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через акції протесту в Києві утворилася величезна пробка. Мешканці Троєщини йдуть додому пішки

Середа, 25 серпня 2004, 19:37
Під'їзди до житлового масиву Троєщина у Києві з боку вулиць Братиславська, Драйзера, бульвару Перова блоковані пікетами торговців Троєщинського ринку. Московський міст перекритий співробітниками ДАІ, які направляють машини в об'їзд на міст метро.

На бульварі Перова на кожному перехресті на проїжджої частини сидять по кілька десятків чоловік, блокуючи рушення транспорту.

Мешканці Троєщини йдуть додому пішки.
Московський міст забитий транспортом. Там вже кілька годин стоїть гігантська пробка.

Співробітники столичної міліції поки що не коментують ситуацію, зазначаючи, що роблять все для охорони громадського порядку. Тим часом, співробітники ДАІ намагаються вручну регулювати рух.

Як повідомили в столичному ДАІ, на даний час єдиний проїзд на Троєщину на особистому автомобілі - по вулиці Електротехнічній в районі Лісового кладовища.

У міліції повідомили, що громадський транспорт ходить по Троєщині, і пікетуючі пропускають маршрутки і тролейбуси.

Разом з тим, велика частина громадського транспорту стоїть в пробках на під'їзді до Троєщини.

У столичному ЦОСе міліції додали, що пікетуючі очікують рішення Київської міськради. Якщо міськрада вирішить відновити роботу ринку, то пікет тут же припиниться.

Як повідомлялося, внаслідок двох вибухів на Троєщинському ринку 20 серпня до лікарні потрапили 11 чоловік, з них 2 були у важкому стані, а 9 - в стані середньої важкості. Серед постраждалих були іноземці - громадяни В'єтнаму, Пакистану і Бангладеш. У вівторок в лікарні швидкої допомоги померла жінка, одна з постраждалих від вибуху.

У зв'язку з цим роботу Троєщинського ринку було призупинено, що викликало обурення у торговців. Вони заявляють, що зазнають великих збитків, і вимагають відновити роботу ринку.

Тим часом, у середу в Київській міськадміністрації відбулося спільне засідання комісії з встановлення причин вибуху на Троєщинському ринку і постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міськадміністрації, повідомляє прес-служба відомства.

Коментуючи результати засідання, заступник глави Київміськадміністрації, голова обох комісій Михайло Поживанов нагадав, що столична міськадміністрація підготувала рішення з припинення роботи Троєщинського ринку до усунення всіх недоліків, виявлених перевіряючими представниками відповідних управління і служб міста.

З його слів, надзвичайно багато претензій до недоліків в організації роботи ринку є у міської санепідстанції, відділення Держпожежнагляду, головних управлінь з надзвичайних ситуацій, охорони навколишнього середовища.

Керівництво ринку обіцяло усунути всі недоліки з охорони труда співробітників до 25 серпня, однак фактично цього не було зроблено, підкреслив Поживанов. "У цій ситуації керівництву ринку і його власникам треба не перекладати давно накопичені великі прорахунки у своїй роботі на плечі рядових працівників, а допомогти негайно стабілізувати ситуацію і гарантувати безпеку співробітникам і відвідувачам після поновлення роботи ринку", - сказав він.

Поживанов також запевнив, що всім постраждалим від вибуху буде надано необхідну грошова і медико-реабілітаційну допомогу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування