Агітатор за Ющенка забув попередити прокуратуру про самоспалення

Четвер, 26 серпня 2004, 12:54
До спроби самоспалення жителя села Зеремля Баранівського району Житомирської області Аліка Асламова прокуратура району не має жодного відношення.

Як повідомив у четвер в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна начальник прес-служби Генеральної прокуратури України Сергій Руденко, ця людина звернулася до прокуратури з питанням, яке "не має жодного відношення до компетенції прокуратури".

"Голова місцевого КСП відмовився дати йому в оренду комбайн для обробки земельної ділянки. З цим питанням, як з'ясувалося в ході розслідування, Асламов і звернувся до прокуратури", - пояснив Руденко.

За словами начальника прес-служби, на прийом до прокурора Асламов у той день не потрапив.

"Знаходячись у стані алкогольного сп'яніння, не поставивши до відома співробітників прокуратури про свої наміри, ця людина вчинила спробу самоспалення", - розповів начальник прес-служби.

Він також додав, що районна прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 120 Кримінального кодексу України "(доведення до самогубства), обласна прокуратура контролює хід розслідування справи.

"Ні питання, з яким Асламов прийшов до прокуратури, ні його вчинок не дають підстави говорити про те, що це прокуратура довела людину до такого стану", - сказав Руденко, додавши при цьому, що факт "факт міжособистісних стосунків використовується людьми з певною метою".

Як стало відомо агентству, Асламов зараз знаходиться на лікуванні в одній з лікарень Києва, його стан важкий.

Як повідомлялося, кандидат у президенти України Віктор Ющенко звернувся до глави держави Леоніда Кучми з вимогою звільнити генерального прокурора країни Геннадія Васильєва у зв'язку з актом самоспалення в Житомирській області.

Сайт "Нашої України" відзначає, що до самоспалення Асланова довела місцева адміністрація, що переслідувала його з політичних мотивів.

21 серпня Асланов облився бензином і вчинив самоспалення перед районною прокуратурою.

Він - батько п'ятьох дітей, якому місцеве сільгосппідприємство заборгувало 3 тис. грн, а місцева влада обіцяла видати сільгосптехніку тільки після того, як той припинить збирати підписи й агітувати за кандидата Ющенка, повідомляє сайт.


Читайте також:

Самоспалення агітатора за Ющенка: спроба відновити події

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News