Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сумські студенти попередили Васильєва – є привід для продовження "революції"

Четвер, 26 серпня 2004, 13:11
Сумські студенти, які протестували проти об'єднання трьох сумських вузів, направили лист генпрокурору Геннадію Васильеву, в якому просять до 30 серпня покарати чиновників, "причетних до репресій проти учасників студентських акцій".

Як повідомила на прес-конференції в четвер студентка Сумського держуніверситету Наталя Ільяшенко, листа було передано генеральному прокурору в середу.

У листі студенти, зокрема, вимагають усунути народного депутата з СДПУ(о), ректора Сумського аграрного університету Олександра Царенка з усіх керівних посад в установах освіти.

Також студенти вимагають розглянути факти шахрайства через очолюваний ним Фонд розвитку науки, освіти і духовності, в який, зі слів Ільяшенко, батьків абітурієнтів-бюджетників змушували платити гроші.

Студенти вимагають від генпрокурора реалізувати всі інші вимоги сумських студентів - притягнути до кримінальної відповідальності главу Сумської обладміністрації Володимира Щербаня і начальника міліції області Миколу Плеханова, "які скоїли чиновницьке свавілля щодо учасників акції".

Ще одна вимога - подати апеляційне оскарження на всі рішення судів про заборону пішого ходу з Сум до Києва, а також оскаржити всі судові адміністративні покарання щодо учасників походу і тих, хто їх підтримував.

У разі невиконання вимог, які містяться в листі, до вищезазначеного терміну студенти мають намір провести ряд акцій протесту.

"Всі ці вимоги повинні бути виконані до 30 серпня. Саме в цей день о 12 годині ми прийдемо до Генеральної прокуратури за відповіддю генпрокурора Васильєва. У разі невиконання наших вимог, ми вдамося до нових акцій протесту", - підкреслила Ільяшенко.

Учасники прес-конференції - студенти сумських вузів - також заявили про створення Сумського комітету захисту студентів.

Вони запропонували створити Всеукраїнську студентську координаційну раду для моніторингу правопорушень у вузах України і заявили про свою політичну нейтральність, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, в червні у Сумах було розбито наметове містечко протесту проти створення Сумського нацуніверситету на базі аграрного вузу, до якого мали приєднати держуніверситет і педуніверситет.

Наметове містечко було розгромлене міліцією, після чого студенти на знак протесту пішли на Київ. На виході з Сумської області вони були силою затримані МВС. Суд заборонив піший похід територією Сумської області.

Для зняття напруги президент Кучма скасував указ про створення єдиного вузу. Представники влади звинуватили опозицію в розігруванні студентської карти, опозиція ці заяви відкидає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування