Кучма знає, хто організовує провокації і каламутить воду

Четвер, 26 серпня 2004, 15:17
Президент України Леонід Кучма назвав провокаціями заяви міжнародних і екологічних структур щодо шкоди від будівництва судноплавного каналу в гирлі Дунаю.

Про це він заявив у четвер на відкритті першої черги каналу "Дунай – Чорне море", повідомляє прес-служба президента.

"Ви добре знаєте, скільки було скептичних закидів і навіть відвертих провокацій, що мали на меті налаштувати проти цього проекту всю міжнародну спільноту. Спроби підбурити екологічну громадськість не припинилися й досі", - сказав Кучма.

"Та нам так само добре відомо, чиї інтереси стоять за спробами скаламутити воду навколо каналу", - заявив він.

Як відомо, раніше проект будівництва каналу в гирлі Дунаю скритикували США, Європейський Союз, Румунія та міжнародні природоохоронні організації.
За словами Кучми, насправді при спорудженні каналу витримувалися всі міжнародні екологічні вимоги, "гирло було розчищене без шкоди навколишньому природному середовищу".

Він також запевнив, що Україна й надалі буде дотримуватись високих стандартів задля збереження екологічної рівноваги в цьому унікальному регіоні.

Кучма запевнив, що Дунай відкриває шлюзи для стрімкого нарощування транспортних потоків.

"Через вітчизняні порти підуть всі українські та близько двох третин транзитних іноземних вантажів. Таким чином, обсяги перевезень по український частині транспортного коридору "Європа–Кавказ–Азія", зокрема й за оцінками експертів Європейського Союзу, збільшаться у 20 разів, а загалом по Дунаю – утроє", - заявив Кучма.

"У перспективі гирло найбільшої ріки Європи може перетворитися на великий європейський транспортний вузол", - вважає він.

Кучма також заявив, що введення в дію каналу – подія, яка "добре лягає в русло наших нинішніх соціально-економічних зрушень, реалізації багатьох великих проектів державного значення".

Серед них Кучма назвав відкриття швидкісних залізничних магістралей, які "зв’язали столицю з різними куточками України, і будівництво автобану "Київ–Одеса", і запуск енергоблоку на Хмельницькій АЕС".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування