Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв "викрив" Томенка у прихильності до порнографії

Четвер, 26 серпня 2004, 16:11
Генеральний прокурор Геннадій Васильєв вважає, що голова парламентського комітету зі свободи слова Микола Томенко, підтримуючи оператора "Воля-Кабель", якого прокуратура звинувачує в поширенні порнографії, "цілком розділяє факт засилля жахів і насильства в телеефірі".

Про це йдеться в заяві генпрокурора Васильєва, розміщеній на сайті Генпрокуратури.

"І все це завуальовується під боротьбу за свободу слова в українському телеефірі", - зазначає Васильєв.

В той же час свою позицію він назвав "відкритою і прозорою", яка полягає в тому, щоб український телеефір "був чистим і вільним від порнографії, насилля, бруду й крові".

Він нагадав, що будучи народним депутатом, неодноразово вносив на розгляд парламенту і відстоював необхідність прийняття Закону "Про захист суспільної моралі", зазначивши, що його проходження у парламенті "супроводжувалося шаленим супротивом", а найбільше з боку Томенка.

"Не спромігшись стримати прийняття у парламенті Закону "Про суспільну мораль", тепер Микола Томенко стає на захист компанії "Воля-Кабель", проти якої порушена справа за розповсюдження порнографії. Що ж, доволі відверта демонстрація власної позиції", - вважає Васильєв.

"Певно, через неї Томенко і невдоволений появою телеканалу "Київська Русь" або "КРТ" – першого в країні телеканалу, що не містить ані реклами, ні бойовиків, ні порнографічних сцен, ні насилля. Безумовно, Томенку відомо, що "КРТ" виграло у Нацраді з питань теле- та радіомовлення конкурс і отримало ліцензію на мовлення кабельними мережами України програм соціального спрямування", - заявляє генпрокурор.

Він висловив здивування, що позицію Томенка "несподівано" підтримав Олександр Зінченко, "який віднедавна очолює медіа ресурс Ющенка".

Щодо своєї причетності до каналу "КРТ", Васильєв заявив, що підтримував концепцію цього каналу, коли обіймав посаду першого віце-спікера Верховної Ради. "Підтримую її і зараз. І для мене особисто було б за честь мати відношення до такого каналу", - заявив він.

Раніше Томенко припустив, що арешт керівництва "Воля-кабель" може бути пов'язаний із спробами генпрокурора Геннадія Васильєва домогтися більш вигідних умов трансляції свого телеканалу "Київська русь".

Як відомо, податкова міліція Дніпровського району Києва порушила кримінальну справу щодо директора "Волі-кабель" Сергія Бойка і головного бухгалтера Лесі Киселевської за звинуваченням в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Українська правда

Читайте також:

Репресії проти "Волі" – Васильєв хоче, щоб "Київську русь" дивився весь Київ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...