Кучмі натякнули, що побитий ветеран міг у війну ділити "табачок" з його батьком

Четвер, 26 серпня 2004, 17:34
Народний депутат Володимир Філенко звернувся з відкритим листом до Леоніда Кучми, в якому він закликає президента не допускати насильства над людьми.

“Початок святкування 350-річчя Харкова був, з одного боку, освячений Вашою присутністю, з іншої - затьмарений побиттям міліцією ветерана війни, прихильника Ющенка та погромом наметів з символікою Віктора Ющенка.

Все це примушує мене звернутися до Вас як до Гаранта наших прав і свобод з проханням знайти в собі мужність та виконати свій службовий обов’язок, передбачений Конституцією України.

Розумію, наскільки складно це зробити в нашій країні. У державі, де поставлені Вами "опричники" доводять із холуйським завзяттям свою відданість та вірність Вам шляхом переслідування і знищення інакомислячих”, - йдеться у листі до президента, поширеному прес-службою виборчого штабу Ющенка.

Філенко у своєму листі також зазначив, що усвідомлює, що залякування та насилля над народом - це не випадковий збіг обставин, це - філософія нинішньої влади.

"Так, нинішній губернатор Кушнарьов почав свою діяльність на Харківщині з побиття ветеранів війни на харківському Меморіалі слави. За цей випадок, до речі, Кушнарьов не отримав від Вас ніякої критики. Тому не випадково і те, що завершує свою кар’єру нинішній губернатор організацією погромів агітнаметів з символікою Ющенка та побиттям 74-літньої людини, що наважилась за годину до Вашої появи роздавати газету з фотографією Ющенка”, - йдеться у листі до Кучми.

“Розумію, як важко Вам керувати ситуацією, коли влада утікає, як пісок крізь пальці. Уже поза Вашим бажанням у Вашому кабінеті призначають Вашого ж спадкоємця.

Але сьогодні Ви повинні виконати свій обов’язок: якщо не президентський, то хоча б загальнолюдський. Це - і християнський обов’язок - не допустити насильства над людьми.

Якщо Ви ще маєте в цій країні владу, то поставте свого прем’єра і за сумісництвом спадкоємця на місце: потрібно припинити вакханалію насильства і підлості", - вимагає Філенко.

“Леоніде Даниловичу, зробіть зусилля і в останні місяці свого правління доведіть українцям, що Ви - Президент, а не маріонетка в руках новоприбулих з Донецька "братків". Зрозумійте, що Ваші праведні дії сьогодні можуть забезпечити “прощення” багатьох Ваших гріхів завтра.

Український народ – терплячий, працьовитий і милосердний. Сподіваюсь, що цей мій лист Вам все ж таки покаже та “темниківська” челядь, якою Ви обзавелися в останні роки свого правління.

Мені не за себе, мені за державу образливо, адже Ваш батько, як і мій, – воював у Велику Вітчизняну. І коли Ваші “опричники” луплять гумовими кийками людину, яка, можливо, була з ним в одному окопі й ділила "табачок", – то мені це болить... Сподіваюсь, що і Ви не залишитеся байдужим", - йдеться у листі народного депутата до Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News