Вольвенд і Северінсен перевірять, чи не тисне Янукович на робітників

П'ятниця, 27 серпня 2004, 11:03
Уперше від початку передвиборчої кампанії Україну відвідають співдоповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ганне Северінсен та Ренате Вольвенд.

У центрі уваги їхнього візиту до східних регіонів України, що пройде з 29 серпня по 1 вересня, стоїть підготовка до президентських виборів.

Як розповіла "Німецькій хвилі" Ренате Вольвенд, візит розпочнеться в неділю з Дніпропетровська, а в понеділок представники ПАРЄ відвідають Донецьк.

"Ми хочемо відчути, як б'ється пульс цих промислових міст перед виборами", - сказала Вольвенд.

Спостерігачі планують зустрітися з представниками регіональної влади, виборчих комісій, а також, як зазначила Вольвенд, "провести розмови з людьми безпосередньо на підприємствах. Адже, як показує, зокрема, досвід минулих виборів, на робітників нерідко чинять тиск, вказуючи їм, як голосувати".

Увагу співдоповідачі ПАРЄ знову приверне й ситуація зі свободою українських ЗМІ. Вольвенд нагадала про обіцянку Центральної виборчої комісії України на час предвиборної кампанії сприяти необмеженому функціонуванню мас-медіа.

Такою була реакція на рекомендацію ПАРЄ припинити застосування репресій проти ЗМІ на кшталт невмотивованих податкових перевірок, які фактично паралізують роботу органів мас-медіа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News