Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступника Ющенка не виправдали. А перед цим перетасували суддів

П'ятниця, 27 серпня 2004, 12:45
Верховний Суд залишив в силі вирок Печерського райсуду Києва, за яким колишнього першого заступника глави НБУ Ющенка Володимира Бондаря засудили до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомив керівник центрального офісу Ющенка Олег Рибачук.

Володимир Бондаря арештували в березні 2001 року за звинуваченням у зловживанні і завданні державі збитків при розміщенні НБУ коштів на депозитах за кордоном у сумі 20 мільйонів доларів.

13 травня 2003 року Печерський районний суд засудив Бондаря до 5 років позбавлення волі з позбавленням права протягом 3 років займати будь-які посади не залежно від форми власності підприємства.

Київський апеляційний суд залишив вирок у сили, після чого Бондар і його адвокат звернулися з касаційною скаргою до Верховного Суду.

Як повідомив Рибачук, спочатку засідання Верховного Суду планувалося на 1 липня, потім його перенесли на 26 серпня.

Таким чином, у четвер, 26 серпня, о 10 ранку мало відбутися засідання ВС у складі 3 суддів.

Натомість, як розповів Рибачук, "о 10 годині оголосили, що справа переноситься на 14 годину, а за цей час змінили 2 із 3 суддів".

"Змінили не склад суддів, а змінили думку суду", - переконаний Рибачук, наголошуючи, що попередні судді вели матеріали справи протягом 5 років, а сама справа Бондара складається з 36 томів.

За переконанням Рибачука, "це - політичній процес, який дивним чином співпадає з політичною активністю Віктора Ющенка".

На думку Рибачука, "події, що відбуваються, говорять, що починається повна істерія" (у влади).

Крім того, як каже Рибачук, Бондарю неодноразово пропонували закрити справу, якщо він дасть свідчення проти Ющенка.

Як повідомив Рибачук, формально "у цій справі існує цифра 20 мільйонів, але не збитків, а прибутків, які отримала держава".

За його словами, Бондаря звинувачують "в умовних збитках". Його засуджують за те, що він розмістив кошти НБУ на надійних депозитах, а не на найбільш прибуткових. Проте, переконаний Рибачук, головною метою розміщення коштів НБУ є "не отримання прибутку, а збереження коштів".

За його словами, "відсутність зловживань підтвердили" українські експерти і залучений міжнародний аудитор PriceWaterhouseCoopers.

Рибачук не виключає, що адвокати Бондаря звертатимуться до Європейського суду з прав людини.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...