Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки "1+1" і "Інтер" водять Ющенка за ніс, УТ-1 позбавлятимуть ліцензії?

П'ятниця, 27 серпня 2004, 18:37
Довірена особа Віктора Ющенка Микола Катеринчук не виключає, що вимагатиме позбавлення УТ-1 ліцензії на період виборчої кампанії.

27 серпня Катеринчук подав до ЦВК скаргу на неправомірні дії УТ-1, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

У скарзі йдеться про розміщення політичної реклами Віктора Ющенка поряд з агітаційним матеріалом кандидата Романа Козака, де останній поширює інформацію про Ющенка.

"Коментар Козака розміщений в межах 20 хвилин до початку політролика Віктора Ющенка, що суперечить частині 5 ст.61 Закону "Про вибори президента України", - наголошує Катеринчук.

Він нагадав, що протягом 20 хвилин до і після телетрансляції передвиборної агітаційної телепрограми відповідного кандидата на пост президента України забороняється давати будь-яку інформацію щодо цього кандидата.

"Ми будемо вимагати попередження ЦВК для каналу УТ-1", - заявив Катеринчук, - "і у разі повтору подібних дій маємо намір ініціювати припинення дії ліцензії на період виборчої кампанії".

УТ-1 транслює ролик кандидата в президенти Віктора Ющенка, якому передує інший – Романа Козака з відбивкою "Політичне застереження".

В той же час перший заступник керівника штабу Ющенка Ігор Гринів у п’ятницю на прес-конференції повідомив, що на більшості центральних каналів УТ розмістити передвиборчі рекламні ролики Ющенка не вдається.

"Керівництво каналів переважно відмовляє у такому розміщенні, не надаючи при цьому жодних пояснень. Зокрема, такі телеканали як "1+1" та "Інтер" водять нас і досі за ніс", - наголосив Гринів.

Він додав, що крім того, деякі канали телебачення дотепер не надали рекламних розцінок, що є порушенням виборчого законодавства.

Головною причиною ситуації, що склалася із розміщенням рекламних роликів Ющенка на ТБ Гринів вважає намагання влади заблокувати інформацію про кандидата від народу.

"Влада все робить для того, аби люди не почули слів звернень до них Віктора Ющенка", - наголосив Гринів. Водночас, він припускає, що це "просто ситуація очікування, оскільки, цілком ймовірно, що у провладного кандидата поки що не готові його рекламні ролики".

Коментуючи спосіб, у який демонструються рекламні ролики Ющенка на УТ-1, Гринів зазначив, що "у словах рекламних роликів "технічних" кандидатів навіть не звучить їх власне ім’я".

"Зверніть увагу, вони згадують у власній рекламі тільки ім’я Віктора Ющенка. Таким чином, використовуються "говорящие головы" таких кандидатів, щоб говорити про Ющенка", - зазначив Гринів.


Читайте також:

Штаб Ющенка судитиметься з УТ-1 за "застереження" про дружину-американку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: