Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Троєщина – Каширське шосе Януковича?

Неділя, 29 серпня 2004, 01:12
Ще декілька років тому деякі опозиціонери попереджали, що задля власного збереження влада може піти на силовий метод і навіть на людські жертви. Тоді в це не хотілося вірити. Зараз же після подій навколо ринку "Троєщина" над Україною з'являється привид Каширського шосе 1999 року.

20 серпня на ринку "Троєщина" о 18 годині пролунало два вибухи, внаслідок чого постраждало 14 осіб, серед них п'ять іноземців. Одна жінка померла від травм.

Зауважимо, що вибухи сталися у п'ятницю, а не в вихідний, коли на ринку дуже людно, і по завершенні робочого дня, коли там залишаються тільки торгівці.

Версія, яка відразу обговорювалася на самому ринку і в найближчих кварталах: "китайці" забрали на ринку найкращі місця (саме там стався вибух) і українці вирішили їх звідти витурити.

Далі були версії про бандитські розборки, спроби перетворити "Троєщину" на розважальний центр… Після закриття ринку, торгівці встановили пікет, заблокували рух транспорту Лівим берегом. Після чого – нові жертви, затримані торгівці і... алілуя! поновлення роботи завдяки клопотанню Віктора Януковича.

Весь цей час міліція мовчала й не роздавалася версіями щодо причин і мотивів вибухів.

І ось на шостий день завіса впала й грянув грім.

26 серпня київська міліція заявила, що затримала "організоване злочинне угрупування" у кількості чотирьох осіб, за підозрою у скоєнні вибухів на ринку "Троєщина".

Мотив їх дій – дестабілізація політичної ситуації, нарощення соціального напруження.

Найголовніший момент – у двох затриманих вилучені посвідчення Української народної партії, що входить у блок Ющенка. А ще один затриманий – співробітник 5–го каналу. Отож, нарешті – "Ющенко–терорист" і давня мрія мешканців Банкової здійснилася.

Як, і завдяки чому вдалося затримали цих терористів, міліція повідомляти відмовилась. Всі подробиці обіцяла повідомити в суботу. Готувалася до показового виступу.

Журналісти, які прийшли в суботу на прес–конференцію, незважаючи на таємницю слідства, змогли побачити всі речові докази, які вилучили у терористів.

Подивитися було на що – мобільні телефони, за допомогою яких начебто приведено в дію вибухові пристрої, гаманець із грішма, цвяхи, "аналогічні тим, що використовувалися у вибухових пристроях", пластикові трубки, суміш у банці з–під "Нескафе", марганцівка, коробки з–під фотоплівки, тощо.

Побачивши такий джентльменський набір, журналісти одразу взялися попереджати один одного негайно спалити, викинути або навіть з'їсти в себе вдома всі подібні речі до тих, які були виставлені на оглядини. Інакше, вирок один – терорист.

Сміх сміхом, але справді більшість з виставлених на оглядини речей можна знайти на кухні або в коморі будь–якої квартири. Недарма ж одна з конфіскованих роздруківок з Інтернету так і називається – –"Химическо–бытовые элементы названий химических веществ".

Там же лежали "формулы веществ, образующих дымовую завесу различного цвета". Там же дуже "художньо" видерті сторінки підручників про те як "настроить приемник на слух" та "индикаторы настройки на светодиоде".

Другий стіл був не менш цікавим. Там були представлені зразки вилученої літератури "фашистської та націоналістичної спрямованості".

Зокрема, книги "Тактическая подготовка мотострелковых и танковых подразделений", "Терроризм и террористы", "Наведение транса" Бандлера, "Настольная книга будущего коммандира (начальная военная подготовка)", яку, як казали старші колеги, вони проходили ще в школі. А також листівки "Русского блока", "Свободи", папка із написом "Кацапи і комуняки", газета "Бандеровець", листівки з намальованою свастикою, чомусь роздруківки сайту "Темник" і.. листівки Ющенка.

Після експозиції міліція представила фільм, де один з терористів, зокрема, зізнавався, що "він нічого не може зробити для цієї країни", що він не вдоволений суспільно–політичним становищем і "хотів спонукати, щоб суспільство задумалось".

До речі ще в п'ятницю обличчя терориста можна було спокійнісінько розглядати в нічному ефірі каналу "Інтер". А вже в суботу в МВС воно було закрите. Хто він такий міліція не сказала, посилаючись на таємницю слідства.

Так само виявилося таємницею, чи зізналися в скоєнні вибухів люди з посвідченнями УНП, а також те, коли саме затримали асистента звукорежисера з 5–го каналу.

Окрім цього міліціонери плуталися у кількості жертв від терактів та на яких умовах було відпущено працівницю секретаріату УНП Ковальчук. Так само було важко з'ясувати, чи входить вона до числа 5 підозрюваних, чи ні.

Єдине, що достеменно зрозуміло з їх слів, це те, що 2 затриманих входили до організації "Тризуб", 1 –співробітник 5–го каналу, 1 член УНП і 1 мешканець Чернігівської області.

За словами представників МВС, злочинці три місяці готувалися до злочину, проводили тренування в одному з передмість, а ще за півтора місяці провели випробування.

І зробили вони все це задля "повалення існуючого політичного режиму". Вони "хотіли сколихнути Україну, дестабілізувати ситуацію як у нашій державі, так і в нашій Україні", – заявив заступник міністра Петро Опанасенко.

Далі знову незрозуміло, якщо терористи розраховували на політичний резонанс, то до чого тут ринок, де перш за все подумали бі про місцеві розборки? Якщо хотіли людських жертв, то чому обрали для цього час, коли на ринку одні продавці? І чому саме китайський квартал?

І ще, агітки Ющенка – це фашистська чи антисемітська література?

Тобто прес–конференція представників залишила більше запитань, ніж відповідей. І ще певне сум'яття і зерно підозри, що Ющенка і його соратників удалося вхопити на гачок.

Втім всі ці підозри за дві години у дві секунди розвіяв керівник штабу Ющенка Роман Безсмертний. З'явившись як deus ex machina на прес–конференцію, він розставив усі крапки над "і" у цій історії.

Отож, Олександр Пастух, який визнав, що виготовив пристрій, який було використано на Троєщині, працює в штабі кандидата в президенти Богдана Бойка.

Дмитро Савченко, який 2 місяці працює на "5 каналі", раніше працював охоронцем Дмитра Корчинського в УНА, а зараз перебуває в партії УНА Едуарда Коваленка.

Ще один учасник цих подій Тарас Швиденко є активістом організації "Тризуб", яка підтримує Богдана Бойка – "Тризуб" входить у коаліцію на підтримку Бойка як кандидата у президенти "Рух українських патріотів".

Згадка про Бойка, Корчинського і Коваленка відразу знищує всі сумніви щодо місця підготовки сценарію. Принаймні тепер версія про причетність влади окрім суб'єктивного припущення, має ще й доказі.

І Бойко, і Корчинський, і Коваленко і раніше неодноразово брали участь в антіющенковських розробках медведчуковських політтехнологів.

Операції з дискредитації Ющенка влада проводить перманентно, але, зрозуміло, чим ближче до виборів, тим дошкульнішими вони стають.

Від фальшивих листівок і дворічного корчинсько–джангірівського поливання брудом у бій пішла важка артилерія. Благо, технологія вже обкатана.

У 1999 році у Кривому Розі було вчинено теракт проти Наталі Вітренко, яка позиціонувалась як головна опонентка головного тоді ворога влади і опозиціонера Олександра Мороза. Звинуватили у теракті тоді прихильника лідера Соцпартії.

Як би не відгороджувалися працівники міліції, але схема "Троєщини" дуже подібна і за задумом і за метою, й може бути кваліфікована як план "Вітренко–2".

Хоча має ця стратегія і свіжіший приклад. В розпал скандалу навколо виборів у Мукачевому на противагу численних звинувачень влади у фальсифікації і співпраці з криміналітетом з'явилося повідомлення про жорстоке вбивство, вчинене людьми, в речах яких знайдені листівки громадської організації "Пора", яка виступала на боці опозиції.

Чи не тому так щедро розсипалися у суботу поверх вилученої літератури зі свастикою листівки Ющенка?

Цикаво, що в газеті "Факти", яка готувалася до друку в п'ятницю в матеріалі про політтерористів–уенпістів є такий пасаж:

"За інформацією правоохоронців, мотивом теракту стала нетерпимість до представників азіатських національностей (серед потерпілих від вибухів – є громадяни В'єтнаму, Пакистану...)".

Втім, вже в суботу версія про повалення "режиму" (саме цей термін уперто вживають міліціонери) переважила "дрібний шовінізм".

Можливо тому, що вона гармоніювала із заявою "силовиків", що з'явилася через три дні після теракту і в якій йшлося зокрема і про провокації і про спроби повалення чинної влади.

Невеличка деталь: заяву, як відомо, було поширено прес–службою адміністрації президента.

Прес–секретар генпрокурора Геннадія Васильєва на прохання "Дзеркала Тижня" прокоментувати слова начальника або передати йому запитання газети, повідомила, що не коментує заяв, підготовлених за межами прес–служби ГПУ. "За великим рахунком, не треба мати особливих детективних талантів, щоб за стилістикою заяви трьох здогадатися, хто реальні автори тексту", – зазначає видання.

Кажуть, адміністрація "Троєщини" ще за тиждень начебто попереджала, що проти ринку готуються провокації... Деснянським РУВС міста Києва, яке зараз і займається терористами.

Втім, можливо вибух і заява силовиків спочатку ніяк не були пов'язані. І ідея поєднати все воєдино виникла після того, як трапилися два нових теракти в Росії?

Чим ближче вибори, тим сильніше запах антонівських яблук витискається "запахом" гексогену. Правда, наша брава міліція нам обіцяє спокійні чесні й вільні вибори. Від яких навіть Мукачеве видасться раєм?

P.S. Під час вибухів у будинках на Каширському шосе в Росії загинула 121 людина. Влада Росії звинуватила в усьому чеченських терористів. Проте деякі російські і західні аналітики схильні вважати, що таким чином спецслужби вимощували шлях невідомому Володимиру Путіну до президентського крісла, який після вибухів отримав підтримку чеченської війни з боку громадскості.



Читайте також:

"ТЕРОРИСТИ" З ТРОЄЩИНИ ПРАЦЮВАЛИ НА САТЕЛІТІВ МЕДВЕДЧУКА

ТЕРОРИСТИ З ТРОЄЩИНИ ЗІЗНАЛИСЯ В ПІДГОТОВЦІ ПЕРЕВОРОТУ. БЕЗ АДВОКАТІВ

ТЕРОРИСТ ІЗ ТРОЄЩИНСЬКОГО РИНКУ ПРАЦЮЄ НА "5 КАНАЛІ"

ЩОБ ЗГАНЬБИТИ ЮЩЕНКА, МІЛІЦІЯ ЗРОБИТЬ ТЕРОРИСТКОЮ ВАГІТНУ ЖІНКУ?

Міліція звинувачує в підриві "Троєщини" членів блоку Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...