Ющенко запропонував Януковичу покаятися і виступив перед співаком Буйновим

Неділя, 29 серпня 2004, 16:33
Кандидат у президенти Віктор Ющенко звинувачує уряд Віктора Януковича у постійних кризах.

"Ті розчарування, в яких живе Україна – це тема каяття Януковича", - прокоментував Ющенко заяву Януковича, який на День шахтаря попросив вибачення у гірників за попередні уряди.

"Україна живе в умовах криз – зернової, хлібної, енергетичної чи зовнішньополітичної. Це справа рук уряд, логіку якого я не розумію", - сказав Ющенко в Луганську.

"Я не підказую Віктору Федоровичу тему для каяття, але коли за одну ніч крадеться "Криворіжсталь", яку піднімали п'ять поколінь наших громадян... І різниця між найкращою запропонованою ціною і ціною зятя Кучми і донецького клану – 5 мільярдів".

"І при цьому пояснюється вчителю, що не вистачає два мільярда, щоб зробити 237 гривень мінімальною зарплатою – це предмет каяття", - додав Ющенко.

За словами Ющенка, вибачення Януковича за попередні уряду – це "найкраща форма уникнути відповідальності та взяти на себе гріхи всього людства".

Присутній на прес-конференції лідер Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець також спростував заяву уряду про те, що погашено борги перед шахтарями за всі попередні роки.

За його словами, заборгованість складала 800 мільйонів гривень, на її погашення було виділено з бюджету 710 мільйонів, але борг скоротився лише на 310 мільйонів. "Де ще 400 мільйонів?", - запитав Волинець.

Волинець сказав, що він відмовився від запрошень їхати разом із Януковичем до Луганську і бути присутнім при врученні прем’єру нагороди "Шахтарська слава".

У суботу ввечері Ющенко відвідав святкування Дня шахтаря та Дня міста у Стаханові, на яке зібралося близько 15 тисяч осіб.

Ющенко протягом десяти хвилин російською мовою виступив на святковому концерті, організованому депутатом-мажоритарником Тополовим (група "Центр").

Ющенко сказав, що "нація ділиться на бандитів і чесних людей" і закликав присутніх не впадати у відчай і не вірити, що результати виборів-2004 уже визначені.

Після Ющенка на сцену піднявся російський співак Олександр Буйнов.

У неділю-понеділок Ющенко відправився в тур по містам Київської області.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування