Генерал Кравченко офіційно заявив, що є зрадником Кучми

Понеділок, 30 серпня 2004, 11:21
Генерал СБУ Валерій Кравченко офіційно заявляє, що є зрадником президента Кучми.

Про це він сказав в інтерв'ю "Львівській газеті", яке вийде у четвер.

Він нагадав, що погодився повернутися на Батьківщину, проте тільки за умови, якщо будуть заперечені всі заяви СБУ проти нього в ЗМІ та якщо його переведуть на іншу посаду за межі розвідки.

"Проте Київ відповів, що не може виконати цих умов, оскільки це підірве авторитет СБУ. Нічого не можуть. Паралізований центр. Усі пішли на вибори", - сказав Кравченко.

"В мене складається таке враження, що status quo всіх влаштовує. Головне – не ухвалювати жодних рішень. За це нікого не засудять. Судять за ухвалення рішень. А можливо, чекають, що я сам оголошу себе зрадником. Цього не приховую й офіційно заявляю, що є зрадником президента Кучми та його близького оточення. Сподіваюся, це не має жодного стосунку до моєї присяги на вірність народові України", - зазначив він.

Кравченко повідомив, що наразі перебуває в Німеччині як приватна особа і політичного притулку не просив.

На запитання, чи контактує він контакти з колегами в Україні, Кравченко заявив, що "завжди контактував із СБУ" й робить це нині.

"Ігор Смєшко ніколи не виходив на мене, і я не намагався з ним поспілкуватися. Можливо, він образився на мене, свого підлеглого, за цей вчинок. Наслідків спілкувань із меншими посадовцями немає ніяких", - сказав він.

"Вони кажуть одне й те ж: повертайся – й тобі нічого не буде. Я запитую: що може бути? Мовчать. Очевидно, керівництво СБУ прагне організувати показовий процес перед академією СБУ", - сказав Кравченко.

Генерал СБУ, розвідник Валерій Кравченко у лютому 2004 року виступив в ефірі "Німецької Хвилі" із заявою про те, що він має "матеріали про злочинну діяльність режиму Леоніда Кучми", які доводять, що СБУ дає своїм співробітникам за кордоном вказівки стежити за опозиційними депутатами, а також за членами уряду від міністра і вище.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування